Gomis, 78 dakikada bir gol atıyor

Gomis, 78 dakikada bir gol atıyor
Güncelleme:

8 maçta 9 gol atan Gomis, görev aldığı süre bakımından kariyerinin en skorer dönemini geçiriyor. Yıldız isim, 78 dakikada bir gol atıyor.

SÜPER Lig’de namağlup liderliğini sürdüren G.Saray’da Bafetimbi Gomis fırtınası esiyor… 32 yaşındaki Fransız santrfor, gol krallığında Gözepeli Jahovic ile zirvede yer alıyor. Sarı-Kırmızılı formayla 8 maçta 9 gol atan Gomis, 78 dakikada bir ağları havalandırarak kariyer rekoru kırdı. Futbola Saint-Etienne’de başlayan ve daha sonra Lyon, Swansea ve Marsilya formalarını giyen Gomis, hiçbir takımda bu performansa ulaşmamıştı. Gomis, geçtiğimiz sezon kiralandığı Marsilya’da 20 gol atmıştı.

7 puanı tek başına aldı 

Kariyerinde bir sezonda en fazla gole Marsilya fomasıyla ulaşan Gomis, orada her 130 dakikada bir gol kaydetmişti. Tecrübeli futbolcu, 2011-12 sezonunda Lyon ile ilk 8 haftada 6, geçen sezon Marsilya ile de aynı dönemde 5 kez ağları havalandırdı. Fransız futbolcu, G.Saray’ın bu sezon hanesine yazdırdığı puanların 7’sinde başrol oynadı. Kasımpaşa ve Konyaspor’u 2-0’la geçen Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan G.Saray’da bu maçların gollerini Fransız forvet attı.

Taraftara bir sözü var

G.Saray’a geldiği ilk gün taraftarların sosyal medya üzerinden sorduğu soruları yanıtlayan Gomis, taraftara bir söz vermişti. Gomis, “Şampiyon olursak saçlarını keser misin?” sorusuna “Evet, şampiyon olursak ve en az 20 gol atarsam saçlarımın en azından yarısını keseceğim” şeklinde yanıt vermişti. Attığı goller ve yaptığı gol sevinciyle taraftarların sevgilisi haline gelen Gomis, kulübe, skor yardımının yanında forması en çok satılan oyuncu olarak da katkı sağlıyor.