Göztepe-Fenerbahçe: 2-2

Göztepe-Fenerbahçe: 2-2
Güncelleme:

Süper Lig'in açılış haftasında Fenerbahçe, 14 yıl sonra lige dönen Göztepe ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahçe, Süper Lig'de yeni sezona beraberlikle başladı. İzmir'de Göztepe'ye konuk olan sarı lacivertliler, 2-2'lik beraberlikle sezona 1 puanla başlamış oldu.

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk maçında deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Fenerbahçe'nin yeni oyuncularından 3'ü ilk 11'de şans buldu. Transfer döneminde Mehmet Ekici, Carlos Kameni, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Mouricio Isla, Roberto Soldado ve son olarak Giuliano Victor De Paula'yı dahil eden Fenerbahçe'de, Göztepe karşılaşmasında bu isimlerden 3'ü ilk 11'de şans buldu. Dirar, Isla ve Valbuena ilk 11'de başlarken, Kameni ise yedek soyundu.

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Göztepe'nin geçen sezonki kadrosundan sadece Leo Scwechlen ve Adis Jahovic ilk 11'de oynadı. Sarı-kırmızılı ekibin 8 yeni yabancısının yanı sıra Sabri Sarıoğlu da ilk 11'de şans buldu.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe oldu ve 5. dakikada öne geçti. Mehmet Topal'ın harika ara pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı'nın kale önüne gönderdiği topu bekletmeden kaleye gönderen Alper Potuk takımını öne geçiren isim oldu.

Ancak Fenerbahçe'nin bu üstünlüğü çok uzun sürmedi. 8. dakikada Leo'nun sol kanattan yaptığı ortada Jahovic'in kafayla indirdiği topla ceza alanı hemen dışında buluşan Castro'nun sert vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'in hatası sonucu filelere gitti.

İlk yarıda iki takım da önemli bir tehlike yaratamadı.

İkinci yarının ilk bölümünde de karşılıklı goller vardı. 57. dakikada Scarione ceza sahasında topla buluştu ve defansın hatasını da değerlendirip İzmir ekibini öne geçiren gole imza attı. Bu kez Fenerbahçe'nin cevabı gecikmedi. 63. dakikada Valbuena'nın nefis ortasında Skrtel skora bir kez daha denge getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-2 sona erdi. Fenerbahçe böyle sezona 2 puan kayıpla başlamış oldu.

GÖZTEPE - FENERBAHÇE: 2-2

GÖZTEPE: Beto, Sabri, Kadu, Hakan, Tanju, Castro, Rotman, Gouffran, Halil, Scarione, Ghilas.
TEKNİK DİREKTÖR: Tamer Tuna

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Skertel, Neustadter, Hasan Ali, Josef de Souza, Ozan Tufan, Dirar, Valbuena, Alper, Robin van Persie.
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

Seçiniz...