Günay Güvenç: ''Şenol Güneş'in gelişiyle...''

Günay Güvenç: ''Şenol Güneş'in gelişiyle...''

Beşiktaş'ın genç kalecisi Günay Güvenç Almanya kampında basın toplantısı düzenledi.

~Geçen sezon Tolga ve Cenk'in sakatlanamsından sonra kaleyi devralan ve performansı ile bir numaraya kadar yükselen Beşiktaş'ın genç kalecisi Günay Güvenç Almanya kampında basın toplantısı düzenledi.

Geçen sezon yükseldiği 1.kaleciliği bırakmaya niyetli görünmeyen Günay Tolga ve Cenk ile beraber Beşiktaş için burada olduklarını ve Beşiktaş'ın geleceğini düşünmeyen kişinimn zaten takımdan ayrılıp yeni bir yol çizeceğini söyledi.
 
Günay Güvenç'in basın toplantısında söyledikleri şu şekilde:
 
"Şenol Güneş'in gelişi ile beraber heyecanlandık"
"Kamp ağır geçiyor ama biz kampın ağır geçeceğini biliyorduk. Özellikle biz kaleciler Jose Sambade eşliğinde çok yoğun çalışıyoruz. Şenol Güneş'in gelişiyle beraber takımca çok heyecanlandık.  Şu anda her şey yolunda. Bir sakatlık olmadı, herkes sağlıklı. İnşallah böyle devam eder.Şenol hoca eskiden kaleciydi. Kendisinin kalecilikle ilgisi ve tecrübesi çok büyük. Bu yüzden bu mevkiiye  daha fazla dikkat edecektir. Belki ilerde bizle birebir de çalışır. Şu anda Sambade eşliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz."
 
"Geçen sezon nefesimiz kesildi"

Geçen sezon son 8-9 hafta bana görev geldi. Büyük bir sorumluluktu. Son haftalara doğru nefesimiz kesildi. Gol yollarında etkisiz kalınca ve defansta da hatalşar yapınca ip koptu. Geçen sezondan ders alabiliriz çünkü kadro büyük ölçüde aynı. Herkes bu tecrübeyi yaşadı. Daha kolay ders alabiliriz."
 
"Kaleci ile defansın uyumu önemli"
"Bir kalecinin önündeki 4'lüyle uyum sağlaması önemli. Geçen sezon idmanlarda önümdeki Sivok, Pedro, Ersan, Serdar ve Ramon ile uyumlu olduğum için kaleye geçince zorluk çekmedim. Transferlerin hızlı olması kampta onlarla zaman geçirip alışmak daha iyi oluyor. Ama transfer ha deyince olmadığı için bu uyumu takım olarak yaşamak zorundayız. Herkes sahada birbiriyle iyi geçinmeli."
 
"Kale konusunda pozitif bir dengesizlik var"

"3 iyi kaleciyiz ve hepimiz oynamak istiyoruz en genç  arkadaşımız Veysel'e sorsak O'da oynamak ister.Kale konusu Beşiktaş'ta biraz dengesiz oldu. Ama pozitif bir dengesizlik. Cenk, Tolga abi ve ben işimizi iyi yapıyoruz ve iyi çalışıyoruz. Bu biraz lüks sanıyorum. Kalemiz emin ellerde. Geçen sezon karışıklıklar oldu. Tolga Zengin sakatlandı sonra Cenk sakatlandı ve kale bana geldi. Yeni hocamız hepimizi iyi tanıyor ve çalışmalarımıza göre formayı verecek. Bir pozisyon var ve birimiz alacak formayı. Sonuç ne olursa olsun karar Beşiktaş'ın yararına olacak. Kulübü kim en iyi temsil edecekse hoca ona şans verecektir."
 
"3.kaleci olacağımı düşünmüyorum"
Kalecilikte en önemli şey umudunu kaybetmemek. Biz hepimiz bunun bilinciyle çalışıyoruz. Ben her şeyimi vereceğim. Tolga ağabey, Cenk ağabey gibi ben de oynamak istiyorum. Geçen sene üçüncü pozisyonda ben vardım ama bu değişti.Yeni bir tecrübeyi iyi değerlendirdim.  Bu sezon 3. kaleci olacağımı sanmıyorum. Buna göre çalışıyorum.Beşiktaş gibi bir camiada kaleye geçmek çok önemli. Geçen sene bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Karar ne olursa olsun herkes egosunu bir kenara bırakıp Beşiktaş'ın geleceğini düşünmeli.Ben öyle olursam ve Beşiktaş'ın geleceğini düşünmüyorsam giderim. Ama Beşiktaş'ın geleceği ve başarısı benim için önemli."