Hakan Balta tam 10 kilo aldı

Hakan Balta tam 10 kilo aldı
Güncelleme:

Galatasaray'da kadro dışı kalan Hakan Balta'nın futboldan uzaklaştığı ve 10 kilo aldığı görüldü.

Teknik direktör Tudor tarafından kadroda düşünülmeyen futbolcu, gelen tekliflere rağmen sarı-kırmızılılarda kaldı. Başka bir kulübe transfer edilmeden bir senesini Florya’da geçirecek olan 34 yaşındaki futbolcu, spordan uzak kalmanın bedelini ise tam 10 kilo alarak gördü.

Galatasaray’ın gözden çıkardığı Hakan Balta, futbola küstü. Teknik direktör Igor Tudor tarafından kamp kadrosuna dahil edilmeyen 34 yaşındaki futbolcunun yaz döneminde tam 10 kilo aldığı bildirildi.

1 sene da sarı-kırmızılılarla sözleşmesi olan ve diğer futbolcular gibi kendisine kulüp bulması söylenen tecrübeli oyuncunun bu halini görenler büyük şaşkınlık yaşarken, bu şekilde başka bir takıma transferinin çok zor olduğu belirtildi. Galatasaray’da 10 sene forma giyen Hakan’ın, kalan bir yılını başka bir kulübe transfer olmadan geçmesinin sarı-kırmızılı kulübe maliyeti, 1 milyon 250 bin euro alacak. Böylece Hakan Balta kariyerinin son senesini oynamadan geçirecek.Florya’da gidecek futbolcularla ilgili planlama yapılırken, bu oyuncuların ücretleri ve gelebilecek bonservisler masaya yatırıldı. Hakan Balta ile ilgili gelen rapor ise moralleri bozdu.

Osmanlı istedi

Buna rağmen sarı-kırmızılılar Hakan Balta’nın durumunu diğer futbolculardan farklı tutuyor. Uzun yıllar kendilerine hizmet eden tecrübeli futbolcu oynamadan para kazansa bile, sarı-kırmızılılar Hakan’ı “Hedef adam” haline getirmeyecek.

Öte yandan başta Osmanlıspor olmak üzere bir çok kulüp Hakan Balta’yla ilgilenmiş ama sonuç alamamıştı.

332 maçta forma giydi

Hakan Balta Galatasaray’da 332 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 13 gol ve 14 asist kaydeden oyuncunun 50 kez milli formayı giymişliği de bulunuyor.

Skorer