Hakemin 'devam' kararı doğru mu ?

Hakemin 'devam' kararı doğru mu ?

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği maçta sahaya giren taraftar büyük tartışma konusu oldu.

Sahaya giren taraftara rağmen oyunun devam etmesi ve pozisyonun golle sonuçlanması başta Fenerbahçe taraftarları olmak üzere Galatasaraylıların da tepkisini çekti.

TT Arena'da oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçında, siyah beyazlı oyuncu Mario Gomez'in gol attığı sırada sahaya bir taraftarın girmesi tartışmalara yol açtı.

12-020.jpg

Peki hakem Mete Kalkavan'ın 'devam' kararı doğru mu?

Sosyal medyada tartışılan bu konuyla ilgili olarak MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu yenisafak.com Spor Servisi'ne açıklamalar yaptı.

'Hakemin devam kararı doğru' diyen Yusuf Namoğlu, yenisafak.com Spor Servisi'ne şu açıklamayı yaptı;

'Kurallar şöyle der. Sahaya giren 3. bir şahıs olduğu taktirde. Eğer oyuna müdahale etmiyorsa hakem avantaj uygular. Oyun durduğunda sahaya girene müdahale edilir. Benim gördüğüm Beşiktaş'ın hücumu ve akabinde sahaya giren bir şahıs var. Bu durumda hakem oyunu kesmez. Çünkü oyuna ve iki takımın oyuncularına bir engeli yok. Topa teması yok, bu anlamda oyunu oynatması doğaldır. Kural dışı bir şey yaşanmamıştır. Golün geçerli sayılması normaldir. Oyunun devam etmesi gerekirdi doğru bir karar verdi hakem.

Eğer şöyle olsaydı, bir takım gole giderken sahaya dışarıdan bir kişinin müdahalesiyle pozisyon engellenseydi bu durumda hakemin maçı durdurması gerekirdi. Hakem oyunu durdurduğunda da hakem atışıyla maç kaldığı yerden devam eder.'

Maçın ardından ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ise, hakem Mete Kalkavan'ın sahaya giren kişiyi gördüğünü ama oyunu devam ettirerek büyük bir yanlışa imza attığını öne sürdü.

Fenerbahçeliler, Beşiktaş'ın golünün, o sırada sahada taraftar olduğu için nizami olmadığını iddia etti. Peki kural ne diyor?

TT Arena'da oynanan derbide ilginç anlar yaşandı. Mücadelenin 76. dakikasında güvenlik güçlerinin sahaya giren taraftarı kovaladığı sırada Beşiktaş'ın golü geldi.

GOL NİZAMİ

Golün ardından Fenerbahçeliler golde kural hatası olduğunu iddia etti. FIFA futbol kuralalrına göre, Beşiktaş 'ın Galatasaray'a attığı gol nizami!

15-016.jpg

Yeni Şafak