Hakim Ziyech hamlesi ! Stoch + para...

Hakim Ziyech hamlesi ! Stoch + para...

Fenerbahçe Yönetimi, bugün Hakim Ziyech için yapılacak görüşmede Twente’ye iki farklı teklifte bulunacak.

İlk teklif, 2.5 milyon Euro’nun yanı sıra Hollanda ekibinde 2009-10’da şampiyonluk yaşayan Stoch’u vermek Alternatif olarak, 2.5 milyon Euro peşin, oyuncu sattıktan sonra 6 milyon Euro daha ödenmesi teklif edilecek.
 
İlk teklif, 2.5 milyon Euro’nun yanı sıra Hollanda ekibinde 2009-10’da şampiyonluk yaşayan Stoch’u vermek. Alternatif olarak, 2.5 milyon Euro peşin, oyuncu sattıktan sonra 6 milyon Euro daha ödenmesi teklif edilecek.
 
Twente Genel Menaceri Jan van Halst,  yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’nin oyuncumuza ilgisi devam ediyor. Hakim’i isteyen çok kulüp var ve bunlardan biri de Fenerbahçe” sözleriye Sarı-Lacivertliler’in Hakim Ziyech için girişimde bulunduğunu duyurmuştu. Kanarya adına Faslı yıldız için görüşmeleri sürdüren Olgun Aydın, bugün Hollanda ekibiyle bir görüşme daha yapacak ve Fenerbahçe’nin son teklifini iletecek. Sarı-Lacivertliler’in Twente’nin kapısını bu kez iki farklı teklifle çalacağı öğrenildi.
 
Taraftar Stoch’u istiyor
 
İlk teklifte 2.5 milyon Euro peşin verilip, takasta Miroslav Stoch’un kullanılması teklif edilecek. Stoch, 2009-10 sezonunda Twente forması giymiş ve Kırmızı-Beyazlılar’ın tarihindeki tek lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu.
 
O sezon 32 lig maçında 10 atıp 4 asist yapan Slovak futbolcu, taraftarların kahramanı haline gelmişti. Yönetim, bu durumu lehine çevirmek istiyor. Birçok Twente’li futbolsever de Stoch’un takıma geri dönmesi için sosyal medyadan Twente Kulübü’ne mesaj yağdırıyor.
UEFA anlaşması sıkıntı
 
Hollanda ekibinin, “Takas istemiyoruz” demesi halinde ise ikinci teklif masaya yatırılacak. UEFA ile varılan anlaşma gereği transferde sadece futbolcu satışından elde ettiği geliri kullanabilecek olan Sarı-Lacivertliler bununu sıkıntısını yaşıyor. Yönetim ikinci teklifte yine, şu an bütçede bulunan 2.5 milyon Euro’yu peşin olarak ödemeyi önerecek. Ayrıca bu transfer döneminde olmak üzere, oyuncu sattıktan sonra 6 milyon Euro daha vermeyi teklif edecek.
 
Alternatifler Valbuena ve Belhanda
 
Hakim Ziyech için girişimler sürerken, bir yandan da listedeki diğer oyuncularla temaslar devam ediyor. Yönetim, yeni 10 numarayı Avrupa kupalarındaki bir sonraki tura yetiştirmek istiyor. Bu nedenle Ziyech konusunda olumsuz bir gelişme yaşanması ihtimalini göz önünde bulundurarak Valbuena ve Belhanda’nın kiralanması için girişimlerde bulunuldu. Belhanda, Dinamo Kiev’in bu sezon oynadığı 3 resmi maçta da kadroya alınmadı.
 
Roma ile anlaştı iddiası
 
Twente Yönetimi, Hakim Ziyech’in bu yaz kulüpten ayrılacağını duyurmuştu. Geçen sezondan beri Faslı oyuncuyu isteyen Fenerbahçe, UEFA anlaşması nedeniyle transferde rahat hareket edemiyor. Bu durum Ziyech’in peşindeki diğer takımların işine geliyor. İtalyan basınına göre Twente, Roma’nın 8 milyon Euro artı bonuslar içeren önerisine prensipte evet dedi. 23 yaşındaki oyuncunun da İtalyan devine gitmeyi çok istediği ve transferin kısa sürede açıklanacağı öne sürüldü.

Fanatik