Hamit Altıntop feda diyebilir mi ?

Hamit Altıntop feda diyebilir mi ?

Galatasaray’da sezon başladığından bu yana forma giyemeyen Hamit Altıntop’un durumu büyük tartışma konusu.

2012 yılında 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek Real Madrid’den transfer edilen Hamit Altıntop, son 2 senede yaşadığı uzun süreli sakatlıklar sonucu birçok maçta takımını yalnız bıraktı. 33 yaşındaki orta saha, bu sezon henüz forma giymezken aldığı ücret de büyük tartışma konusu oldu. Bu sezon sözleşmesinin son senesine giren Hamit yıllık 2.75 milyon Euro garanti para alıyor (Maç başı ücreti 25 bin Euro.)
 
Dün resmi siteden yapılan açıklamada Hamit Altıntop’un kontrol amaçlı Almanya’ya gittiği açıklandı. Bu gidişle sezonu kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan yıldız oyuncunun garanti ücretinde herhangi bir indirime gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.
 
Ağustos 2014’te Hamit’in yıllık ücretini 2 milyon Euro’ya düşüreceği haberleri yer almış fakat o dönem görevde olan Abdürrahim Albayrak bu iddiayı yalanlamıştı.
 
Bugüne kadar Galatasaray formasıyla 80 maça çıkan Hamit, 3 gol atıp 9 asist yapmıştı. 
 
Geçmişten benzer örnekler!
Milan’ın Amerikalı savunma oyuncusu Oguchi Onyewu, 2009-10 sezonunu sakatlığı nedeniyle kaçırmış ve sezon sonunda kulübe gidip sözleşmesini para almadan bir sene daha uzatabileceğini söylemişti. Böylece Onyewu’nun 2012’de biten sözleşmesi 2013’e kadar uzatılmıştı. Yani Amerikalı oyuncu sözleşmesinin son senesinde para almamayı gözden çıkarmıştı.
 
Benzer bir olay yine 2013-14 sezonunda Milan’da yaşandı. O dönem Real Madrid’den tekrar Milan’ın yolunu tutan Kaka Leite, sezonun ilk maçında sakatlanınca kulüp CEO’su Adriano Galliani’ye giderek sakat olduğu dönemde para almak istemediğini söylemiş, “Milan’dan sevgi ve destekten başka bir beklentim yok. Şu anda tek isteğim sağlıklı bir şekilde sahalara dönmek” ifadelerini kullanmıştı.
 
Beşiktaş’ın başarılı stoperi Ersan Adem Gülüm de yaşadığı iki diz sakatlığının ardından 2012 yılında feda demiş ve yıllık 1.2 milyon Euro olan ücretini 750 bin Euro’ya indirmişti.

Ajansspor