Hamzaoğlu'nun derbi 11'i hazır

Hamzaoğlu'nun derbi 11'i hazır

Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe derbisinde saha içinde büyük değişiklikler yapmayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği ve Benfica maçlarında takımın oyun anlayışı ve dizilişinden memnun kalırken, Fenerbahçe derbisinde saha içinde büyük değişiklikler yapmayacak.

Defansın sağında Jason Denayer'in fizik durumu belirleyici olacak. Belçikalı oyuncu son antrenmanda Hamza Hamzaoğlu'na hazırım mesajı verdi.
 
Galatasaray teknik direktörü, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılacak son antrenmanın ardından Jason Denayer ile Sabri Sarıoğlu arasında tercihini yapacak.
 
BURAK 11'DE OLACAK MI?
Forvette Burak Yılmaz'ın her geçen çalışmada fizik gücünü daha üst seviyeye çıkarması teknik heyeti memnun ediyor. Yıldız golcü 90 dakika sahada kalabilecek seviyeye henüz ulaşmasa da derbide ilk 11'de yer alma ihtimali oldukça yüksek. Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ın performansını yakından takip ederken, hücumdaki tercih maç günü yapılacak. Galatasaray teknik direktörü, Umut Bulut ya da Burak Yılmaz'dan birini ileri uçta görevlendirecek.
 
KANATLAR YASİN VE PODOLSKİ'NİN
Savunma göbeğinde Hakan Balta-Chedjou ikilisi görev yapacak. Sol tarafta ise yine Lionel Carole oynayacak. Orta sahada oyunun kontrolünü Selçuk-Bilal ikilisi ile elinde tutmayı amaçlayan Hamzaoğlu, hücumu Sneijder ile organize edecek. Kanatlarda Podolski ve Yasin Öztekin'i kullanacak olan Galatasaray teknik direktörü, iki oyuncusundan sık sık kanat değiştirip rakip savunmanın dengesini bozmalarını istiyor.
 
PAROLA HÜCUM
Kadıköy deplasmanında beraberliği yeterli görmeyi düşünmeyen Hamzaoğlu, takımını kazanmak için sahaya çıkaracak. Oyuncularından hücumu düşünmelerini isteyen Hamzaoğlu, maça iyi bir başlangıç yapmak amacında. Kadıköy'de son yıllarda rakibin baskısı karşısında hatalar yapıldığını düşünen Hamzaoğlu, atak futbol ile üç puan almayı hedefliyor. Özellikle Selçuk ve Sneijder'in pas yüzdesinin yüksek olması gerektiğini düşünen Hamzaoğlu, Bilal Kısa'nın da zaman zaman rakip kaleye yakın olmasını istiyor.
 
EKSTRA PRİM YOK!
Galatasaray, son antrenmanının ardından başkan Dursun Özbek'in Zincirlikuyu'ndaki otelinde kampa girecek. Sarı -kırmızılılar maç günü otelden Kadıköy'e hareket edecek. Galatasaray yönetimi, derbi için oyunculara ekstra prim vermeyecek. Sezon başında belirlenen derbi primi aynen uygulayacak. Buna göre Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda sarı-kırmızılı oyuncular 40'ar bin lira prim alacak.
 
Kaynak: NTV Spor