Hamzaoğlu'nun zafer planı

Hamzaoğlu'nun zafer planı

Hamzaoğlu, Beşiktaş'ı kendi silahıyla yıkacak...

Derbi 11'ini belirleyen Hamzaoğlu, Beşiktaş'ı kendi silahıyla yıkacak. Galatasaray, hızlı kanat hücumları ve kontratak taktiğiyle sonuca gitmeye çalışacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, derbi 11’ini belirledi.

Chedjou’nun yokluğunda savunma göbeğini Semih ve Hakan’a teslim edecek olan Hamza hoca, beklerde Sabri ve Telles’e görev verecek. Orta sahanın merkezi Selçuk ve Melo’ya emanet. Umut sağda, Yasin solda, Sneijder forvet arkasında, Burak da ileri uçta görev yapacak. Burak’ın sık sık orta sahaya gelerek savunma dengesini bozması ve Sneijder’in buradan doğacak boşluklara girerek, ağır Beşiktaş defansını delmesi hedefleniyor. Emra Çolak ve Bruma gibi genç yeteneklerin ise ikinci yarıda skorun gidişatına göre oyuna girmeleri bekleniyor. Hamza hocanın özellikle Emre’yi ilk 11’e alma konusunda birkaç gündür karar vermekte zorlandığı öğrenildi.

Selçuk İnan ilk 11’de

Hafta boyunca her gün 8 saat tedavi gören Selçuk İnan, bugün derbiye ilk 11’de başlayacak. Sağlık ekibinin seferber olduğu tecrübeli futbolcu, sahaya büyük fedakârlıkla çıkacak. Aynı şekilde orta sahadaki partneri Melo da, bel fıtığı ameliyatı sonrası özverili bir çalışma programının ardından sahalara dönmüştü.

Yasin yine sol açıkta

Son haftaların yükselen değeri Yasin Öztekin, Beşiktaş karşısında da Galatasaray’ın önemli kozlarından biri olacak. Oyunu dikine oynayıp, çalım atabilen mevcut kadrodaki nadir isimlerden olan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş derbisinde sol açıkta oynayıp, Kara Kartal’ın sağ kanadını çökertmeye çalışacak.

Umut Bulut’a özel görev

Aslan’ın tecrübeli ismi Umut Bulut, derbide özel bir rol üstlenecek. Sağ kanatta görev alacak olan golcü futbolcu, zaman zaman Burak’la yer değiştirecek. Hücum sırasında yapacağı çapraz koşularla savunma dengesini bozmaya çalışacak olan Umut’un özel görevi ise defansta ortaya çıkacak. Hamza hoca, Umut’tan, Beşiktaş’ın kanat akınlarını engellemesi için rakip hücumculara pres yapmasını ve sürekli rakibi kovalamasını istiyor.

Muslera yine kendinden emin

Son 5 haftada kalesini gole kapatmayı başaran Muslera’nın kart cezası bitti. Tecrübeli eldiven, derbide ilk 11’de oynayacak. Muslera’nın hedefi, gol yememe serisini Beşiktaş karşısında da sürdürmek. Uruguaylı file bekçisi, Taffarel ve Fadıl hocayla birlikte ekstra çalışmalar yapmaya devam ediyor.