Hikmet Karaman'dan Igor Tudor açıklaması

Hikmet Karaman'dan Igor Tudor açıklaması
Güncelleme:

Şu anda boşta olan tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman, Galatasaray'ın hocası Igor Tudor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Mesut Bakkal'la yolların ayrılmasının ardından Gençlerbirliği ile adı anılan teknik direktör Hikmet Karaman, şu ana kadar kendisine resmi bir teklif gelmediğini vurgulayıp "G.Birliği ile herhangi bir iletişimimiz olmadı" dedi.

Tecrübeli teknik direktör futbol gündemi ile ilgili Skorer'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Karaman'ın sorularımıza verdiği yanıtlar: 

- Başakşehir, Galatasaray'ı sansasyonel bir skorla yendi. Siz sezon başında şampiyonluk favorinizin Medipol Başakşehir olduğunu söylemiştiniz...

- Başakşehir'i sezon başında bu yarışın içerisinde hiç kimse görmedi. Yarışın ciddi favorilerinde biri bence. Böyle bir skor aldıktan sonra ciddi gündeme gelmesi, ülke futbolumuzdaki hastalıklı bakış açılarından biri. Şöyle ki, iki senedir son haftalara kadar şampiyonluğu kovalayan bir Başakşehir var. Puan cetvelinde ikinci olmasına rağmen ligin daha altındaki takımlar için şampiyonluktan bahsedilirken, kimse Başakşehir'i konuşmadı. Ama bugün itibarıyla tüm gözler Başakşehir'de. Matematiksel olarak 3 puanlık sistemde ligin daha çeyreğine gelmeden hiçbir takım favori gösterilemez. Bu başarının sırrı ise Başakşehir'in oyun sistemi, teknik direktör Abdullah Avcı'nın bir teknik direktör olarak kendini devamlı geliştirmesi ve bunu takımına yansıtması. Diğer faktör, Başkan Göksel Bey'in kulübü iyi yönetmesi. Bir diğer unsur da medya ve taraftar baskısının diğer kulüplerde olduğu gibi burada olmaması. 

Adebayor ve Emre Belözoğlu faktörü

Adebayor, Mehmet Batdal'ın yerini İngiltere deneyimiyle daha üst düzey doldurdu. Ama burada Avcı'nın takım oyunundaki başarısını unutmamak gerekir. Çok yetenekli oyuncuları vardı. Takım disiplinine uymadıkları için o isimleri gönderdi. Emre Belözoğlu, hem saha içerisinde hem saha dışında oyuncuları geliştiren deneyime sahip. Oyuncular, Emre'yi dinliyor. Emre'nin futbolcuların üzerinde olumlu etkileri, olumlu yol gösterici davranışları, teknik direktörlerden bazen daha etkili olabiliyor.

- Abdullah Avcı Avrupa Ligi'nde rotasyon yaptığı için eleştiriliyor. (Kendisi böyle olmadığını söylüyor) 

- Rotasyon eleştirilerine katılmıyorum. Yedek bekleyen oyuncuların da oynaması gerekiyor. Rotasyon cümlesini nasıl kullanacağız? Tottenham, Chelsea, Bayern Münih, Barcelona da geniş, alternatifli kadrolara sahip. Şampiyonlar Ligi, lig ve kupa maçlarında kadrodaki futbolcular denk olduğu için zaman zaman oyuncu değişimlerini gidiyorlar. Rotasyonun dışında başka bir olay. Oynayan oyuncular da İrfan Kahveci, Gökhan İnler ve Kerim Frei gibi hazır futbolcular. Bunlara da şans vermek lazım.   

- Tudor, büyük maçlarda başarısız sonuçlar aldığı için sert bir biçimde eleştiriliyor. (Hatta Beşiktaş'ın eski hocası Biliç'e benzetiliyor bu konuda) G.Saray yönetimi Tudor'la ilgili nasıl bir yol haritası çizmeli sizce?

- 5-1'lik sonucun ardından bu tür eleştiriler doğal. Abdullah Avcı ve Tudor'un farklı karakterleri var. Tudor oyun kurgusuyla maçı başka düşündüğünü gösterdi. Önde 2 forvetle başladı. Doğaldır. Hafta içi bunu çalışmışlar. Başakşehir maçından önceki düşünmüş olduğu oyuncu seçimi ve taktik planının doğru olmadığını Tudor da maçtan sonra söyledi zaten. 12. haftaya gelene kadar alkışlanan bir Tudor vardı. Kredisinin olması lazım. G.Saray yönetiminin hocasına sahip çıkmasının doğru olduğuna inanıyorum. Bir teknik direktör, derbi maçları kaybetti şampiyon oldu. Diğeri büyük maçları kazandı, şampiyonluğu kaybetti. Hangisini tercih edersiniz?

- Fenerbahçe'de milli arada neler değişti sizce? 

- Aykut hocanın zamana ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Bu galibiyetle daha motivasyonlu, daha öz güvenli ve moralli bir süreç kazandı. Bu süreci bundan sonra alacağı sonuçlarla devam ettirdiğinde, F.Bahçe'nin oyun şekli düzelecektir. Bütün oyuncular, Sivasspor maçında birlikte oynayıp birlikte mücadele etti. Ama Sivasspor'un 10 kişi kaldığını da unutmamak gerekir. 

- Beşiktaş-Porto maçı için tahmininiz?

- Beşiktaş'ın liderliği garantilemek için kaybetmemesi gerekiyor. Porto'nun da keza öyle. Maçtan önce teknik adamların stratejisi budur. İki takım da birbirlerinin hatasını bekleyecek. Beşiktaş'ın çok dikkatli olması gerek. Kendi sahasında oynuyor. 12. adamın itici gücü var. Gol ve tempo istiyorlar. Beşiktaşlı taraftarlara çok büyük iş düşüyor. Sakin ve soğukkanlı olmaları gerekiyor. Aynı şey futbolcular için de gerekli. Kart görüp takımlarını önümüzdeki maçlar için cezalı duruma düşmemeleri veya eksik bırakmamaları gerekiyor. Nihayetinde Beşiktaş'ın mağlup olmadan bu maçı tamamlayacağına inanıyorum.