İbrahim Üzülmez'in jübile üzüntüsü

İbrahim Üzülmez'in jübile üzüntüsü

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ta jübile yapamamasının kendisini üzdüğünü söyledi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, uzun yıllar formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Beşiktaş'ta jübile yapamamasının içinde ukde kaldığını söyledi.

İbrahim Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'taki  futbolculuk yılları, şampiyonluk yarışı ve görev yaptığı Gençlerbirliği'ne dair  değerlendirmelerde bulundu.
 
Beşiktaş'a transfer olduğunda kendisine direkt oynamak ve futbolu  siyah-beyazlı takımda bırakmak hedeflerini koyduğunu belirten Üzülmez, "İkisini  de gerçekleştirdim ama ikincisini farklı gerçekleştirdik. Keşke daha farklı  bırakabilseydik, artık yapacak bir şey yok. İnsan Beşiktaş'ta uzun yıllar  oynadıktan sonra bir jübile yapmak ister" dedi.
 
Siyah-beyazlı formayla şampiyonluklar yaşadığını, Barcelona'yı 3-0  yenen takımda bulunduğunu ve çok önemli maçlar oynadığını hatırlatan İbrahim  Üzülmez, "Tabii ki ayrılırken de Beşiktaş camiasında jübile yapıp, omuzlarda  tribünleri selamlayıp ayrılabilirdim ama geride kaldı. Umarım bundan sonra aşık  olduğum Gençlerbirliği camiasında en iyisini yapıp, Beşiktaş'taki gibi başarılı  olurum. Bazı amaçlarım var. Onları yapınca Beşiktaş camiasında da görev alacağıma  inanıyorum" diye konuştu.
 
Beşiktaşlıların da teknik direktör olarak başarısından mutlu olmaları  gerektiğine dikkati çeken Üzülmez, şunları kaydetti:"O formayla o kadar  yıl, 400'ün üstünde maç oynamış, eski kaptanları... Biliyorum yeni görevimde  başarılı olmam onları da mutlu eder. Beşiktaş taraftarı beni sever. Siyah-beyazlı  kulüple özdeşleşmiş, fedakarlıklar yapmış biriyim. Beş dakikada, 3 dakikada, hiç  düşünmeden sözleşmeler yaptım. Siyah-beyazlı takımda 11 yıl oynayıp da hiçbir  menajere para kazandırmayan tek futbolcu İbrahim Üzülmez'dir. İbrahim Üzülmez  tarafından bir tane menajer para kazanamamıştır, kulübün kasasında kalmıştır o  para. Beşiktaşlılığımı tartışmaya zaten hiç gerek yok, açık söylüyorum."
 
"24 saatimi tesislerde geçirmeye çalışıyorum"
 
 Genç bir teknik adam olduğunu ve Süper Lig'de ilk kez  Gençlerbirliği'nde görev aldığını ifade eden Üzülmez, şöyle devam  etti:"Tabiri caizse ben 24 saatimi tesislerde geçirmeye çalışıyorum.  Arada kahve içmeye çıkıyorum. Neden bunu söylüyorum, sözleşme yaparken başkanımız  İlhan Cavcav'ın moralinin bozuk olduğunu görünce çok üzüldüm. Güvenerek bana bu  görevi verdi. Benimle ilgili 'deneyimi olmayan teknik adam' yorumları yapıldı.  Kabul etmiyorum, deneyim var bende. Bana güvenen başkanım ve camia için yapmam  gerekenler var. O da Gençlerbirliği'ni en iyi yerler getirmek."İbrahim  Üzülmez, Ankara'ya geldikten sonra henüz eve çıkmadığını, Gençlerbirliği'ni layık  olduğu yere getirene kadar da tesislerde kalacağını dile  getirdi.Hedefleri, prensipleri ve karakterinin ilerlemesini sağladığını  ifade eden Üzülmez, "Bu camiayı iyi yerlere getirdiğim zaman eve çıkarız. Her  şeyimle odaklandım. Gençlerbirliği takımını, camiasını en iyi yerler getirmek  için varımı yoğumu harcıyorum. Onun için şu an eve çıkmadım, ilerleyen dönemlerde  ne olur bilinmez tabi" şeklinde görüşlerini aktardı.
 
"Tek çantayla geldim"
 
Gençlerbirliği'nin çok sık teknik direktör değiştirdiğine dair  arkadaşlarının kendisini uyardığını dile getiren İbrahim Üzülmez, "(Fazla bavul  götürme, sen de gidebilirsin) dediler. Ben de bir çantayla geldim" diye konuştu.
 
Temiz duygularla, iyi niyetle mücadele edildiği zaman karşılığının da  alındığını vurgulayan Üzülmez, " Çok fazla kıyafet yani 2-3 bavul getirmedim. Tek  çanta getirdim, 'kazandıkça getiririz' dedim. O bir kazak 3-4 tane kazağa çıktı.  Bu camiayı gerçekten çok seviyorum, bu camiada görev aldığımdan beri gurur  duyuyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Beşiktaş bir adım önde"
 
İbrahim Üzülmez, şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın  Fenerbahçe'ye göre bir adım önde olduğunu söyledi.Şampiyonluk yarışının,  siyah-beyazlı ekiple sarı-lacivertli takım arasında geçeceğini ifade eden  Üzülmez, "Sahası olmasa da özellikle bizim maçta kenetlenen bir Beşiktaş takımı  vardı. Beraber oynayan, taraftarıyla, camiasıyla o havayı yakalayan bir Beşiktaş  vardı" değerlendirmesini yaptı.Beşiktaş'ın kadrosunda çok kaliteli  futbolcuların bulunduğuna dikkati çeken İbrahim Üzülmez, şu ifadeleri  kullandı:"Quaresma'ya benim dönemimde 70 metre depar attıramazdın. Çok  sevdiğim bir arkadaşım. Önümde oynuyordu, çok çektim. Bir röportajımda 'Quaresma  çok iyi oynuyor ama sadece ofansif yönde iyi oynuyor. Ofansta bu işleri yapacaksa  geri gelmesin' demiştim. Bu maçta defansa depar attığını gördüm, bu bir  göstergedir, detaydır. Quaresma defansa depar atıyorsa demek ki bu takım  inanmış."
 
Derbi kazanmanın önemi
 
Fenerbahçe'nin de kaliteli bir kadro ve teknik heyete sahip  olduğunu dile getiren İbrahim Üzülmez, 29 Şubat Pazartesi günü oynanacak derbiyi  ise şöyle değerlendirdi:"Derbi çok önemli, derbilerin kazanılması çok  önemli. Derbileri kazandığınız zaman çok şey kazanırsınız. Kaybettiğinizde de  moral motivasyonunuzu kaybedersiniz. Onun için ben Beşiktaş'ın derbide berabere  kalsa da çok büyük avantajı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe kazanırsa da bu  yarış sezon sonuna kadar devam eder."- "36 puan yeter"
 
İbrahim Üzülmez, Spor Toto Süper Lig'de kalmak için 36 puanın  yeterli olabileceğini savundu.
 
Ligde Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Galatasaray maçlarının  zor geçeceğine dikkati çeken Üzülmez, iyi hazırlanıp, iyi mücadele edip, bu  karşılaşmalardan iyi sonuçlarla ayrılacaklarına inandığını  söyledi.Gençlerbirliği'nin yakaladığı çıkışı "çalışmak, disiplin, iş  ahlakı ve oyuncuların öz güveninin yerine gelmesine" bağlayan Üzülmez, sözlerini  şöyle tamamladı:"Yıllarca Süper Lig'de oynamış, Beşiktaş'ta kaptanlık  yapmış bir isim olarak futbolcularıma 'eğer gardınız düşürse, ciddiyeti biraz  bozarsanız, disiplinden biraz uzaklaşırsanız o zaman hüsrana uğrarsınız' diyorum.  Hepimizin üstüne düşen görevler var. İnşallah onları da başaracağız çünkü o  karakterde bir oyuncu grubuna sahibim. Bu köprünün altından çok sular akar.  Gereken neyse yapmaya çalışacağız, motivasyonumuzu düşürmeden, ciddiyetimizden  uzaklaşmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Alttaki takımlar da emek veriyor,  mücadele ediyor. Onların da kurtulmak için çabaladığını görüyoruz, teslim  olmuyorlar. Bu yarışın sezonun son 3-4 haftasına kadar süreceğini düşünüyorum.  Hesaplamalarımıza göre 36 puanın ligde kalmaya yeterli olacağına inanıyorum."