İşte Aatif'ın film gibi hikayesi

İşte Aatif'ın film gibi hikayesi

Fenerbahçe’nin yeni transferi Aatif Chahechouhe, ilginç hayat hikayesiyle öne çıkıyor.

Fransa’da yaşadığı günlerde çok zorluklar çeken Aatif, en dipten zirveye çıkarak örnek olacak bir hikaye sundu.

2007-08 sezonu başında deneme antrenmanlarına çıktığı Sedan SC takımı ile imza aşamasına gelen ancak son anda menajerlerinin kandırması sonucu ortada kalan 29 yaşındaki futbolcu, o dönem iş bulamayınca Fransa Hükümeti’ne başvurup, durumunu beyan etmişti.

Bunun üzerine bir yıla yakın işsizlik maaşı ile hayatını idame ettiren tecrübeli futbolcu, amatör küme takımlarında top koşturmak zorunda kalmıştı.

2011-12 sezonunda Bulgaristan’a gitmeye karar veren Faslı oyuncu, Sivasspor’a giden yolu hazırladı. 2012 yılından itibaren Sivasspor forması giyen Aatif, adım adım ilerleyerek Fenerbahçe’ye geldi ve kariyerinin zirvesine yükseldi.

Türkiye’de oynadığı dönemde hem kariyerini geliştiren hem de oyun profiline farklılıklar kattı. Büyük bir istikrar tutturan başarılı yıldız, 2013-14 sezonunda gol kralı olarak hem kulüp tarihinin ilk kralı oldu hem de kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

İstikrar başarısı

2012-13 sezonunda 32 maçta 8 gol attıran Aatif, daha sonra hücum bölgesine kaymaya başladı. İlk olarak 2014 yılında 17 golle kralığı alarak 40 maça çıktı.

Verimliliğini bozmayan Aatif Chahechouhe, 2014-15 sezonunda yine 40 maça çıkıp 17 gol attı. Bu sezon takımı küme düşmesine karşın 12 gol ile oynayan ve 34 maçın 33’ünde sahada yer alan Aatif, hiçbir sakatlık problemi çekmemesiyle de öne çıkıyor.

Milliyet