İşte Advocaat'ın Galatasaray planı !

İşte Advocaat'ın Galatasaray planı !
Güncelleme:

Hafta sonu izni bitti, Fenerbahçe yavaş yavaş derbi havasına girmeye başladı. Dick Advocaat ve yardımcıları, Galatasaray karşısında 3 puanı getirecek oyun planını belirledi.

Dick Advocaat, Galatasaray karşısındaki oyun planını oyuncularına bu sözlerle anlattı: Başakşehir’e farklı yenildiler, taraftarları önlerine çıkıyorlar. İlk andan itibaren üzerimize gelecekler. Biz de bekleyip, hızlı ataklar ve duran toplarla onları vuracağız.
 
Sarı-Kırmızılılar’ın Başakşehir maçını tribünden izleyen tecrübeli teknik adam, duran topların yanı sıra yapacakları hızlı hücumlara güveniyor. Hollandalı çalıştırıcı, dün öğrencileriyle yaptığı toplantıda nasıl oynamaları gerektiğini anlattı.

Bruma ve Rodrigues’e önlem

Advocaat, “Galatasaray, Başakşehir karşısında kötü oyunla farklı kaybetti. Şimdi taraftarları önünde bir derbiye çıkıyorlar. Bize karşı ilk düdükten itibaren agresif ve baskılı bir oyunla oynamaya çalışacaklar. Üzerimize gelecekler. Bu bizim avantajımız olacak. Sakin bir şekilde yarı sahamızda bekleyip, hızlı hücumlarla onları gafil avlayacağız” ifadelerini kullandı. Advocaat, Galatasaray’ın iki hızlı kanat oyuncusu Bruma ve Garry Rodrigues’e dikkat etmeleri konusunda da beklerini uyardı.

Duran toplar fırsat

Tecrübeli teknik adam ayrıca Sarı-Kırmızılılar’ın adeta yumuşak karnı olan duran toplara da özel önem veriyor. Advocaat, Kjaer, Skrtel ve Mehmet Topal gibi uzun oyuncularından, kazanılan her korner ve serbest vuruşta ceza sahası içerisinde olmalarını istedi. Dick Advocaat ayrıca oyuncularına, ne olursa olsun sakin kalarak kırmızı kart konusunda dikkatli olmaları talimatını verdi.  

Advocaat savunmaya güveniyor         

Fenerbahçe, bu sezon özellikle derbilerdeki ve Başakşehir maçlarındaki savunma performansıyla ön plana çıktı. Sarı-Lacivertliler, Galatasaray’a sadece 1 isabetli şut çektirirken, Beşiktaş’a ise sadece 2 şut imkanı vermişti. Trabzonspor, Fenerbahçe’ye 11 şut çekse de karşılaşmayı kazanan 3-0’la Kanarya olmuştu. Advocaat, başta defans oyuncuları olmak üzere öğrencilerinden pazar günkü derbide de benzer bir performans bekliyor.

Fanatik