Jesus resmen Fenerbahçe'de

Jesus resmen Fenerbahçe'de
Güncelleme:

Fenerbahçe, Teknik Direktör Jorge Jesus ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını KAP'a bildirdi.

Sarı lacivertli yönetim, uzun süredir görüştüğü Portekizli teknik direktörü sabaha karşı özel uçakla İstanbul’a getirmişti. Görüşmeler neticeinde taraflar her konuda anlaşma sağladı.

KAP bildirisinde, "Teknik direktörlük görevi için Jorge Jesus ile görüşmelere başlanmıştır." bilgisi verildi.

 Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Portekizli hocanın sözleşme süresinin 1 yıl olduğu ve 3 milyon euro garanti ücret alacağı belirtildi.

 1 SEZON BOYUNCA FENERBAHÇE'Yİ ÇALIŞTIRACAK

Konuya ilişkin Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kariyeri boyunca 3 farklı ülkede 4'ü lig şampiyonluğu olmak üzere 19 majör kupa kazanan dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, önümüzdeki 1 sezon boyunca Fenerbahçemizin başında olacak." denildi.

Fenerbahçe'de 20 Aralık’ta Vitor Pereira döneminin sona ermesinin ardından sarı-lacivertlilerde yeni hoca arayışlarına başlanmış, ancak yapılan görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamamış ve sezon sonuna kadar İsmail Kartal ile sözleşme imzalanmıştı.

3 MİLYON EURO GARANTİ ÜCRET ALACAK

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Portekizli hocanın maliyetini bildiren Fenerbahçe açıklamasında, "Şirketimiz,2022-2023 futbol sezonu Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jorge Fernando Pinheiro de Jesus ile3.000.000 Avro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştır." ifadelerine yer verildi.

 JORGE JESUS'UN KARİYERİ

Kariyeri boyunca 3 farklı ülkede 4'ü lig şampiyonluğu olmak üzere 19 majör kupa kazanan dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, önümüzdeki 1 sezon boyunca Fenerbahçe'yi çalıştıracak. 33 yılı aşkın kariyerinde 15 takım çalıştıran Jorge Jesus, çıktığı 834 resmi maçta 2,04'lük puan ortalaması yakaladı. Braga, Benfica, Sporting CP Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo gibi takımları çalıştıran 68 yaşındaki çalıştırıcı, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 19 kupa kazandı.