Joachim Löw'den Koray Günter açıklaması

Joachim Löw'den Koray Günter açıklaması

Hamzaoğlu ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya gelerek GSTV’ye açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde biraraya gelerek GSTV’ye açıklamalarda bulundu.
 
Löw: 'Podolski’nin neler yapabileceğini biliyorum'
 
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw Podolski hakkında; 'Lukas'ın oyunu izlemek istedim. İstanbul'u ve Türkiye'yi seviyorum, buraya geldiğim için mutlu oluyorum. Burada çok sevdiğim insanlar var. Dün Galatasaray çok iyi bir oyun ortaya koydu. Takım halinde iyi bir Galatasaray vardı. Podolski'yi 12 senedir tanıyorum. Onun neleri yapabileceğini biliyorum, Hamza Hamzaoğlu ile daha da gelişeceğini düşünüyorum. Lukas'ın daha fazla oynaması gerekiyor. Burada İngiltere'den daha fazla oynuyor.' dedi.
 
Hamzaoğlu: 'Lukas ve Kevin’den memnunuz'
 
Galatasaray teknik direktörü Hamzaoğlu, Podolski ve Grosskreutz hakkında; 'Bu sabah bir araya geldik. İzlenimleri iyi. hem Lukas'ın hem de Kevin'in bize ve Almanya Milli Takımı’na faydalı olması için çalışıyoruz. İkisinden de memnun olduğumuzu Löw'e söyledik.' dedi.
 
Löw: 'Lukas doğru tercih yaptı'
 
Galatasaray başarılı bir grafik çizen Podolski'yi değerlendiren Löw; 'Lukas için Galatasaray'ın iyi bir seçim olacağını söyledim ve bunun arkasındayım. Galatasaray, Türkiye'de büyük bir kulüp, Avrupa ile bağlantıları ve her sezon şampiyonluğa oynuyor. Bunun için Lukas için Galatasaray doğru bir tercihti.' dedi.
 
Hamzaoğlu: 'Koray inşallah Türk Milli Takımı'nı seçer'
 
Koray'dan çok memnun olduğunu söyleyen Hamzaoğlu; 'Almanya altyapısı olan Koray bizim için önemli. İnşallah Türk Milli Takımı'nı seçer. Çok yetenekli ve kendi mevkisinde bir numara olabilecek yeteneğe sahip. Biraz zamana ihtiyacı var. Bunu da gösteriyor. Kulübümüz, Koray'dan da memnun.' dedi.
 
Löw: 'Koray'ın kendini geliştirmesi gerekiyor'
 
Galatasaray'ın genç oyuncusu Koray Günter'i değerlendiren Joachim Löw; 'Koray'ın Alman altyapısından gelmesi önemli. belli bir seviyeye geldi ama atması gereken bazı adımlar var. Şu an Koray çok şanslı, sürekli kendisini iten ve geliştirmek isteyen bir hocaya sahip. Benim fikrimi sorarsanız Koray'ın biraz daha kendini geliştirmesi gerekiyor.' dedi.
 
'Alt yapıya önemli temeller attık'
 
Alt yapı sistemine dikkat çeken Löw; 'Bir takımın 11 isminin yabancılardan oluşması kötü bir durum. Bir kulüpte altyapıdan yetişen oyuncular olması ve oynaması gerek. Bu her zaman mümkün olmuyor ama bir karışım yapmak gerekiyor. Bir takımın 11 yabancıdan oluşması hem kulüp hem de milli takımlar için kötü bir durum. Biz Almanya olarak 10 yıl önce altyapı için önemli temeller attık ve bunun karşılığını şimdi alıyoruz.'
 
Hamzaoğlu: 'Türkiye turnuvaya renk katacak'
 
Hamza Hamzaoğlu ise;'Ülkemizi, Fatih Hoca'yı ve oyuncularımızı ayrıca Almanya'yı EURO 2016 bileti için tebrik ediyorum. Türkiye urnuvaya renk katacak. Güzel bir turnuva izleyeceğiz. İnşallah güzel katılımlarla bu turnuvayı tamamlarız. Umarım hem Almanya hem de biz başarılı bir turnuva geçiririz. Löw'e başarılar diliyorum.' dedi.
 
'Türkiye sürprizler yapabiliyor'
 
A Milli Takım'ın EURO2016'ya gitmesini değerlendiren Löw: 'Türkiye'nin EURO 2016'da olması için mutluyum. Bunun için fazla bir sevincim var. Türkiye daha önce yoktu, Türkiye'nin taraftarları olduğu zaman tribünler çok farklı oluyor. Türkiye'nin turnuvalarda olmaması üzücüydü. Türk Milli Takımı turnuva takımı ve her zaman sürprizler yapabiliyor. Ayrıca turnuva içerisinde çok farklı çıkışlar yakalayabiliyor.' diyerek sözlerini sonlandırdı.