Jorge Jesus'tan transfer adımı

Jorge Jesus'tan transfer adımı
Güncelleme:

Dünya Kupası arasında La Liga ekibi Rayo Vallecano'yla bir hazırlık maçı yapan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus transfer istediği bölgeyi açıkladı.

2022 Dünya Kupası için liglere verilen arada Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında La Liga ekibi Rayo Vallecano'yla karşılaştı.

Geriye düştüğü maçta rakibini mağlup eden sarı-lacivertliler, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe'nin golleri Bright Osayi-Samuel, Joshua King ve Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendirerek sözlerine başlayan Jorge Jesus, "İlk hazırlık maçını oynadık. Bu maçları, maç tempomuzu koruyabilmek için yapıyoruz. Oynadığımız hazırlık maçları bizim için önemli. Rakibimizden daha iyi oynadık. İlk yarıda maça hükmettik ama skora hükmedemedik. Yaptığımız değişikliklerle skoru değiştirdik. Kupa maçına kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lige verilen ara sakat oyuncularımızın iyileşmesi için bize iyi geldi. Rakibimiz iyi bir takım. Hazırlık maçı da olsa galip geldiğimiz için mutluyuz. Bu maçlar hazırlıktan fazlası değildir. Hazırlıklarımızı iyi yapıp hedefimize ulaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Jorge Jesus, ara transfer dönemine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı, "Şu anda Fenerbahçe'nin yabancı sınırı nedeniyle kontenjan dolu. Birini transfer edebilmek için birini silmemiz gerekiyor. Lemos yaklaşık 5 aydır oynamıyordu. Bugün iyi bir karşılaşma oynadı Transfer dönemi başladığında neler yapacağımıza bakacağız. Bruma ve Lemos'un kadroya eklenmesi için birilerinin gitmesi gerekiyor. Savunma bölgesinde sayı anlamında sorun yaşayabiliyoruz. O bölgeyi güçlendirmek için transfer iyi olabilir. Haftada 1 maç yapabiliyor olsaydık bu sorunlarla karşılaşmazdık. Başarının bedeli bu. Defans bölgesinde daha iyi olabilmemiz için takviye yapmamız gerekecek."

Jorge Jesus Süper Lig'deki yabancı sınırıyla ilgiliyse, "Yabancı sınırı olmasaydı Türk futbolunun gelişmesi için daha iyi olabilirdi. Avrupa futboluna baktığınız zaman bu tarz yabancı sınırlamaları yok. Yabancı sınırı daha düşük liglerde var. Bu ülkelerde futbol bu yüzden gelişmek istemiyor. Bence futbol anlamında gelişmesi gereken şey altyapılar. Kulüplerin gelecekleri altyapılar. Türk futbolunu yönetirken bu durumun düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum." yorumunda bulundu.