Kaptan Sezgin destek istedi

Kaptan Sezgin destek istedi

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon kötü bir performans gösteren Eskişehirspor'da takım kaptanı Sezgin Coşkun, camiaya "desteğe devam" çağrısında bulundu.

Deneyimli savunma oyuncusu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekip  olarak sezon başından beri oyun açısından iyi bir tablo çizmediklerini  belirterek, üst üste kaybedilen 9 maçın ardından ligin son sırasına  gerilediklerini hatırlattı.
 
Kaybedilen maçların futbolcular üzerinde olumsuz etki ve güven  eksikliği yarattığını vurgulayan Sezgin Coşkun, şöyle konuştu: "Torku Konyaspor maçıyla kentte, camiada ve takımda birlik, beraberlik  oldu. Eskişehirspor'da ilk kez böyle bir birlik ve beraberlik sağlandı. Bu olumlu  tabloyu Torku Konyaspor maçında sonuca yansıtamadık ancak iyi bir oyun  sergiledik. Bu da bize gelecek adına umut verdi. Eskişehirspor tarihine ve adına  yakışmayan bir durumdayız. Takımın küme düşeceğini kimse aklına bile getirmesin.  Bu takım ligde kalacak ve eskisi gibi ligin üst sıralarında yerimizi alacağız."
 
"Tünelin sonundaki ışığı gördük" 
 
Sezgin Coşkun, geçen hafta sahalarında 3-2 kazandıkları Mersin  İdmanyurdu maçıyla önemli moral kazandıklarını ve "tünelin sonundaki ışığı"  gördüklerini kaydetti.
 
Taraftar desteğinin takımı olumlu yönde etkilediğine değinen Sezgin  Coşkun, "Bu hafta deplasmanda yapacağımız Trabzonspor maçından da iyi bir sonuçla  çıkacağımıza inanıyorum. Çok fazla üzülüp, çok fazla sıkıntı yaşadık. Bu  olumsuzlukları tersine çevirip, mutlu olmayı hak ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Eskişehirspor'un bir taraftarı gibiyim" 
 
Takım kaptanı Sezgin Coşkun, takımın başına teknik direktör olarak  Samet Aybaba'nın gelmesiyle futbolcular üzerindeki olumsuz ve stresli havanın  dağıldığını vurguladı. Eskişehirspor formasını 9 yıldır giydiğini anımsatan deneyimli stoper,  şunları söyledi: "Artık burayı sahiplendim. Eskişehirspor'un bir taraftarı gibiyim.  Sıkıntıları daha fazla hissediyorum. Oyuncuların üzerindeki olumsuz havayı  değiştirmek için daha fazla uğraşıyorum. Üst üste aldığımız mağlubiyetlerin  ardından araba kullanırken müzik bile açamıyorduk. Dokuz haftalık maç periyodunun  sonunda galip gelmek bizi çok mutlu etti. Çünkü bunalmıştık, sıkılmıştık ve  daralmıştık. Sevinci hala devam ediyor. Zor bir dönemden geçtik. Kentte yaşanan  birlik ve beraberlik saha içindeki mücadeleden, antrenmana, sokakta insanların  bize davranış ve tutumlarına kadar her şeye yansıdı. Bunun devam etmesi  gerekiyor. İlk yarının bitmesine son 4 maç kaldı. Bunları en iyi şekilde atlatıp  kendimizi rahat hissetmek istiyoruz."