Karabükspor'a talip yok

Karabükspor'a talip yok

Karabükspor'da, 13 Haziran'a ertelenen olağanüstü genel kurulu için kimse adaylığını açıklamadı.

Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Kardemir Karabükspor'da, 13 Haziran'a ertelenen olağanüstü genel kurulu için kimse adaylığını açıklamadı. Kulüp başkanı Yolbulan, "Yönetim olarak devam etmeme kararı aldık ancak bu takım sahipsiz kalmayacaktır" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezon  geçirmesinin ardından PTT 1. Lig'e düşen ve yönetimin görevi bırakacağını  açıkladığı Kardemir Karabükspor'a talip çıkan olmadı.
 
İki amatör takımın birleşmesiyle 1969 yılında demir ve çelik işçileri  tarafından kurulan ve tarihinde 8 sezon Süper Lig'de mücadele etme başarısı  gösteren Kardemir Karabükspor'u sıkıntılı günler bekliyor.
 
2013-2014 sezonunu 7. sırada bitiren ve tarihinin en iyi Süper Lig  derecesine imza atarak ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde oynayan kırmızı-mavili  takım, bu sezon lige tutunma başarısı gösteremedi. Süper Lig'e vedanın ardından Karabük ekibinde yönetim, "görevi bırakma  ve tekrar aday olmama" kararı aldığını açıklayarak olağanüstü genel kurul  yapılmasını istedi.
 
Kırmızı-mavili takımın 6 Haziran'da yapılan ve çoğunluk sağlanamadığı  için 13 Haziran'a ertelenen olağanüstü genel kurulu için 2 gün kalmasına rağmen  henüz kimse adaylığını açıklamadı.
 
Karabük ekibinin teknik direktör Yılmaz Vural ve 8 futbolcusuyla da  sözleşmesi sona erdi.
 
"Başarısızlık ortadayken yönetimde kalmamızın bir anlamı yok" 
 
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, yönetim olarak olağanüstü genel kurulda görevi bırakma kararı  aldıklarını söyledi.
 
Geçen sezon yaşanan bir başarısızlığın olduğunu ve bunu yönetim olarak  üstlendiklerini belirten Yolbulan, "Başarısızlık ortadayken yönetimde kalmamızın  bir anlamı yok. Yönetim olarak devam etmeme kararı aldık, ancak bu takım sahipsiz  kalmayacaktır. Birileri mutlaka yönetime talip olacaktır. Biz de kim gelirse  destek olacağız" diye konuştu.
 
Yolbulan, takımın isim ve ana sponsoru Kardemir'in de desteğini devam  ettireceğini kaydetti.