KAYSERİSPOR 2-4 GALATASARAY

KAYSERİSPOR 2-4 GALATASARAY

Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 4-2 yendi; İstanbul dışındaki ilk galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasinda Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Galatasaray, ligde zor günler geçiren rakibini mağlup ederek çıkışını sürdürdü..

MAÇTAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 4-2 kazanarak üçpuana uzandı. Mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Sneijder, 25. dakikada Chedjou, 57. dakikada Burak Yılmaz ve 74. dakikada frikikten Didier Drogba'dan geldi. Kayserispor, 44'te Mouche'nin penaltısı ve 45'te Jaja'nın golleriyle ilk yarıyı berabere tamamlasa da rakibinin galibiyetine engel olamadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Süper Lig'de ilk haftalarda yaşadığı düşüşün ardından yeniden zirve mücadelesine ortak oldu ve 4. galibiyetini alarak 16 puana yükseldi. Ligin son sırasındaki Kayserispor ise 6. mağlubiyetini alarak 5 puanda kaldı ve tehlikeli gidişini bu hafta da sürdürdü.

Süper Lig'in 10. haftasında ise Galatasaray, Torku Konyaspor'a konuk olurken Kayserispor ise Medical Park Antalyaspor deplasmanına konukolacak.

SNEIJDER YİNE ATTI!

Galatasaray'ın üstünlüğü ile başlayan mücadelede gol 14. dakikada son haftaların gözle görülür şekilde formda ismi Wesley Sneijder'den geldi.

14. dakikada gelişen Galatasaray atağında Burak'ın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder'in sert şutu sol köşeden ağlarla buluştu.

FARK İKİYE ÇIKTI! CHEDJOU...

Galatasaray, golünün ardından da maçtaki etkisini sürdürdü. Kanat akınlarıyla Kayserispor kalesini abluka altına alan Galatasaray, bu sezon kadrosuna kattığı Chedjou ile ilk kez golle buluştu.

57. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un cezaalanına ortasında savunma karşıladı. Ardından topla sol kanatta bir kes daha buluşan Selçuk, ceza alanı içinde Umut'la duvar pası yapıp pasını Chedjou'ya verdi ve Chedjou, penaltı noktası üzerinden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

KAYSERİSPOR 1 DAKİKADA PATLADI! İKİ GOL!

Bulduğu iki golün ardından maçı kontrolü altına alan Galatasaray'ın ilkyarıyı istediği gibi bitirme planları, iki dakika içerisinde yediği iki golle suya düştü.

43. dakikada Kayserispor atağında sol çaprazdan ceza alanına giren Ömer, Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada Mouche penaltı vuruşunu gole çevirdi ve farkı bire indirdi.

Bu golden 1 dakika sonra ise Kayserispor eşitliği Jaja ile sağladı. Sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Ömer'in ceza alanına yerden ortasında Muslera topa uzandı ama yetişemedi. Ardından Dany'ye çarpan top kaleye yöneldi. Direk dibinde Jaja topu ufak bir dokunuşla ağlaragönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi.

BURAK YILMAZ GOL ORUCUNU BOZDU

İlk yarıyı büyük bir şokla kapatan Galatasaray, ikinci yarıya da kontrollü veüstün başladı. Sneijder'in devre arasında yerini Emre Çolak'a bırakması ile orta alanda kuvvetlenen Galatasaray'ı ikinci kez öne geçiren golü, son haftaların suskun golcüsü Burak Yılmaz kaydetti.

57. dakikada Ceza alanı dışında topla buluşan Emre Çolak, iki rakibiarasından ceza alanındaki Burak'a pasını çıkardı ve Burak karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

DROGBA FRİKİKTEN ATTI, MURADINA ERDİ!

Galatasaray'ın üçüncü golünün ardından maçta Kayserispor'un gardının gözle görülür şekilde düştüğü dikkatlerden kaçmadı. Oyunu hem savunmada, hem de hücumda rahat oynamaya başlayan konuk ekip, uzun süredir her serbest vuruşta topun başına geçmesine rağmen golle buluşamaması nedeniyle eleştirilen Drogba'nın frikiği ile skoru 4-2 yaptı.

74. dakikada Didier Drogba, kaleye oldukça uzak mesafede kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Selçuk ile paslaşarak kullandığı serbest vuruşu Drogba, kaleci Ertuğrul'un uzanamayacağı köşeye gönderdi ve Galatasaray skoru 4-2 lehine çevirmeyi başardı.  

KAYSERİSPOR-GALATASARAY: 2-4

KAYSERİSPOR

Ertuğrul, Cüneyt (dk. 72 Zurab), Fonseca, Simic, Alper, Sefa, Mijaloviç, Mouche, Taner (Dk. 65 Okay), Ömer (Dk. 74 Nobre), Jaja

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Dany,  Melo, Selçuk, Sneijder (Dk. 46 Emre), Umut, Burak (Dk. 77 Ceyhun), Drogba

SARI KART: Mihajlovic, Taner, Simic, Semih
GOLLER: Dk. 14 Sneijder, Dk. 25 Chedjou; Dk. 44Mouche (P), Dk. 45 Jaja; Dk. 56 Burak

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Maçın hakemi son düdüğü çalıyor ve karşılaşmayı Galatasaray 4-2 kazanıyor.

90. DK: Ceza sahası yayının hemen dışında kaleyi cepheden gören bir mesafede topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ekleniyor.

90. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında orta sahada topla buluşan Didier Drogba topu biraz sürdükten sonra sol çaprazdan savunma arkasına sarkan Umut Bulut'a pasını veriyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran, Umut Bulut'tan hızlı davranarak topa sahip oluyor.

88. DK: Felipe Melo'nun pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın müdahalesi ile bu şut kornere çıkıyor.

85. DK: Okay Yokuşlu'nun pasıyla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Pablo Mouche için ofsayt bayrağı kalkıyor.

83. DK: Sol kanatta topla buluşan Okay Yokuşlu, son çizgide Aurelien Chedjou'yu çalımlayıp ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını penaltı noktasına çıkarıyor ancak o bölgede takım arkadaşı olmadığı için araya giren Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

80. DK: Galatasaray bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Burak Yılmaz'ın yerine Ceyhun Gülselam'ı oyuna alarak kullanıyor.

79. DK: Didier Drogba'nın pasıyla ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

78. DK: Pablo Mouche'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

75. DK: Kayserispor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Ömer Bayram'ın yerine Mert Nobre'yi oyuna alarak kullanıyor.

74. DK: Selçuk İnan bu maçtaki 2. asistini yapıyor.

74. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Didier Drogba'nın attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Marko Simic'in Emre Çolak'a yaptığı faulün ardından hafif sol çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Didier Drogba ile Selçuk İnan geçiyor. Drogba topa dokunuyor, Selçuk İnan topu durduruyor, Drogba şutunu çekiyor, ceza sahası içerisinde seken top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından filelerle buluşuyor. Drogba bu sezon ligdeki 5. golüne imza atıyor.

68. DK: Selçuk İnan orta saha bölgesinde Pablo Mouche'ye yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırılıyor.

67. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche geçiyor. Mouche'nin ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Jaja'ya geliyor. Jaja topu soluna çeker çekmez şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

65. DK: Kayserispor takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Taner Yalçın'ın yerine Okay Yokuşlu'yu oyuna alarak kullanıyor.

62. DK: Hızlı gelişen Kayserispor atağında Sefa Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jaja, Melo'yu çalımladıktan sonra şut açısı ararken araya giren Fernando Muslera ayaklarıyla topu uzaklaştırıyor. Muslera'nın uzaklaştırmak istediği topla buluşan Taner Yalçın'ın gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.

60. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Jaja Coelho geçiyor. Jaja'nın çektiği şut barajı geçiyor ama top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

58. DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Pablo Mouche, Semih Kaya'nın sert müdahalesi ile yerde kalıyor ve bu pozisyonun ardından hakem Semih Kaya'ya sarı kart gösteriyor. Kayserispor tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

57. DK: Galatasaray'ın attığı 3. golden sonra yan hakeme itirazlarda bulunan Marko Simic sarı kart görüyor.

57. DK: Burak Yılmaz'ın attığı golde asisti yapan isim Emre Çolak.

57.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Burak Yılmaz'ın attığı golle tekrar öne geçiyor. Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Emre Çolak hiç bekletmeden pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Burak Yılmaz'a veriyor. Burak Yılmaz topla buluşur buluşmaz düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturuyor.

54. DK: Taner Yalçın orta saha bölgesinde Emre Çolak'a yaptığı faulün ardından Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşun kullanılmasını geciktirmeye çalıştığı için sarı kart görüyor.

54. DK: Jaja'nın pasıyla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz yerden ortasını bomboş pozisyonda olan Ömer Bayram'a yapmak istiyor ancak son anda araya giren Sabri Sarıoğlu tehlikeyi uzaklaştırıyor.

53. DK: Savunmadan gönderilen uzun topla Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde buluşan Jaja Coelho için ofsayt bayrağı kalkıyor.

51. DK: Aurelien Chedjou'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Felipe Melo'nun ortası çok yüksekten gidiyor ve bu ortaya kimse dokunamıyor.

49. DK: Selçuk İnan'ın havadan gönderdiği uzun pasla penaltı noktası üzerinde buluşan Umut Bulut topu kafayla Burak Yılmaz'a indirmek istiyor ancak araya giren Henrique Sereno tehlikeyi uzaklaştırıyor.

46. DK: Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Wesley Sneijder oyundan çıkarken yerine Emre Çolak giriyor.

46. DK: Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45. DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 eşitlikle sonuçlanıyor.

45. DK: GOOOLL!! Kayserispor, Jaja'nın attığı golle skoru 2-2 yapıyor. Hızlı gelişen Kayserispor atağında sol kanatta topla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içerisine girer girmez yerden pasını altıpas üzerinde bulunan Jaja'ya veriyor. Araya girmek isteyen Dany Nounkeu'nun müdahalesi yetersiz oluyor ve Jaja topuğuyla topu filelerle buluşturuyor.

44. DK: GOOOLL!! Kayserispor, Pablo Mouche'nin attığı golle farkı 1'e indiriyor. Sol kanattan ceza sahası içerisine hareketlenen Ömer Bayram, Aurelien Chedjou'nun müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşu için topun başına Pablo Mouche geçiyor. Mouche yerden düzgün bir vuruşla kaleci Fernando Muslera'nın solundan topu ağlarla buluşturuyor.

43. DK: Taner Yalçın'ın pasına ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda hareketlenen Sefa Yılmaz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

40. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Pablo Mouche, Cüneyt Köz ile paslaşarak kullanıyor. Cüneyt Köz topla buluşur buluşmaz ortasını yapıyor ancak savunmasına yardıma gelen Didier Drogba topu uzaklaştırıyor.

39. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Selçuk'un ortasını Burak Yılmaz kafayla arka direkte bulunan Felipe Melo'ya indiriyor. Melo'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

38. DK: Felipe Melo'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak savunma kafayla topu kornere uzaklaştırıyor.

34. DK: Kayserispor yarı alanının ortasında topla buluşan Didier Drogba, Marko Simic'ten sıyrıldıktan sonra kalecinin ilerde olduğunu görüp aşırtma vuruşla şansını denemek istiyor ancak top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

33. DK: Selçuk İnan'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Sabri Sarıoğlu topu soluna çektikten sonra ortasını yapıyor ancak bu orta kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalıyor.

30. DK: Orta sahadan Marko Simic'in gönderdiği uzun pasa sol kanatta hareketlenen Ömer Bayram için ofsayt bayrağı kalkıyor.

28. DK: Orta sahada topla buluşan Wesley Sneijder hızlı bir şekilde takımını atağa kaldırmak isterken Henrique Sereno'nun sert müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Henrique Sereno'ya sarı kart gösteriyor.

25. DK: Selçuk İnan bu sezon ligdeki ilk asistini yapıyor.

25. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Aurelien Chedjou'nun attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Selçuk İnan, Umut Bulut ile verkaça girip sol kanattan ceza sahası içerisine giriyor ve hiç bekletmeden yerden pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Aurelien Chedjou'ya veriyor. Chedjou'nun yerden gelişine çektiği şut filelerle buluşuyor.

23. DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Pablo Mouche'nin çektiği şut savunmadan sekip sol çaprazdaki Ömer Bayram'a geliyor. Ömer Bayram'ın gelişine yerden çektiği şut taca çıkıyor.

20. DK: Kaleciden dönen topla altıpas üzerinde buluşan Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu yan direkten dönüyor ancak öncesinde yan hakem ofsayt bayrağını Burak Yılmaz için kaldırıyor.

20. DK: Umut Bulut savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz'a pasını veriyor. Burak Yılmaz topla buluşur buluşmaz şutunu çekiyor ancak top kaleciden dönüyor. Kaleciden dönen topla buluşan Wesley Sneijder'in gelişine çektiği şut da kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan dönüyor.

19. DK: Jaja'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Ömer Bayram için ofsayt bayrağı kalkıyor.

18. DK: Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut'un gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

17. DK: Didier Drogba'nın pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın gelişine sol ayağıyla çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

14. DK: Burak Yılmaz bu sezon ligdeki 4. asistini yapıyor.

14. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Wesley Sneijder'in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Wesley Sneijder yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından ağlarla buluşuyor. Hollandalı yıldız bu sezon ligdeki 4. golüne imza atıyor.

12. DK: Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

11. DK: Orta saha bölgesinde Felipe Melo'yu arkadan çeken Srdjan Mijailovic karşılaşmada ilk sarı kartı gören futbolcu oluyor.

9. DK: Selçuk İnan'ın pasıyla sağ kanatta son çizgide topla buluşan Umut Bulut'un yaptığı ortaya kimse dokunamıyor ve Kayserispor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

6. DK: Orta saha bölgesinde Felipe Melo'ya faul yapan Taner Yalçın hakem Cüneyt Çakır tarafından uyarılıyor.

2. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Umut Bulut'un ortasına kimse dokunamıyor ve top yandan oyun alanının dışına çıkıyor.

1. DK: Ceza sahası yayı dışının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Taner Yalçın'ın yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

1. DK: Karşılaşma Kayserisporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

- Kayserispor'da Ömer Bayram bu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta M.P. Antalyaspor'a karşı forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise sarı kart cezası sınırında herhangi bir futbolcu bulunmuyor.

- 8 hafta sonunda rakip filelere 11 gol bırakan Galatasaray'da ise Didier Drogba'nın 4, Wesley Sneijder'in 3 golü bulunuyor.

- Ligde attığı 5 golle ligin en az gol atan takımı olan Kayserispor'da Jaja attığı 2 golle takımının en golcü oyuncusu.

- 8 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Galatasaray ise topladığı 13 puanla averajla 9. sırada yer alıyor.

- 8 maç sonunda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Kayserispor topladığı 5 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

- Geçen sezon Kayseri'de oynanan maç konuk ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona ermişti. 17 Mart 2013 tarihinde oynanan o kaşılaşmada Galatasaray'ın gollerini Burak Yılmaz (2) ve Wesley Sneijder kaydederken, Kayserispor'un tek sayısı Diego Biseswar'dan gelmişti.

- Kayserispor ile Galatasaray lig tarihinde daha önce 36 kez karşılaşırken bu maçların 23'ünü Galatasaray, 1'ini Kayserispor kazandı, 12 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

- Konuk ekip Galatasaray'da ise sakatlığı bulunan Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Hakan Balta'nın yanı sıra yabancı sınırı nedeniyle Albert Riera, Nordin Amrabat ve Emmanuel Eboue kadroya giremeyen isimler

- Ev sahibi ekipte kart cezalıları Abdullah Durak, Salih Dursun, Cleyton ve sezon başından beri sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Bobo eksik olan isimler.

- Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Kayserispor, kendi sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor. Saat 19.00'da başlayacak olan mücadeleyi FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır yönetecek.


KAYSERİSPOR

Ertuğrul, Cüneyt, Fonseca, Simic, Alper, Sefa, Mijaloviç, Mouche, Taner, Ömer, Jaja

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Dany, Melo, Selçuk, Sneijder, Umut, Burak, Drogba


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Ligde Karabükspor'u 2-1, Şampiyonlar Ligi'nde ise Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı 3-1'le geçen ve kendine gelen Galatasaray, Kayserispor karşısında galibiyet arıyor. İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan renktaşını da yenip galibiyeti sürdürmek amacında. Sezona Sivasspor galibiyetiyle başladıktan sonra 3 puan yüzü göremeyen ve yönetim belirsizliği de yaşayan ev sahibi ekip ise zorlu rakibini yenip bir nebze olsun moral bulmanın hesaplarını yapıyor.

GALATASARAY ÇOK ÜSTÜN

Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde 37. kez karşı karşıya geliyor.

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 36 maçta Galatasaray 23, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Geçen sezonki maçları Galatasaray, İstanbul'da 3-0, Kayseri'de de 3-1'lik skorlarla kazandı.

KAYSERİSPOR - GALATASARAY MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Kayserispor'un tek galibiyeti 1974'te

Kayserispor, lig tarihinde şimdiye dek Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı.