Kayserispor’da kaptan olan gidiyor !

Kayserispor’da kaptan olan gidiyor !

Kayserispor'da, kaptanlık pazubantını takıp kulüpten ayrılma geleneğine Biseswar ile Simiç de eklendi.

Kayserispor'da kaptanlık pazubentini koluna takan isimlerin sarı kırmızılı kulüpten kopma geleneğine geçtiğimiz sezon Kayserispor forması giyerek takımda ağabeylik görevini üstlenen Diegol Biseswar ile Marko Simiç de eklendi

Son 12 yılda Kayserispor’da kaptanlık yapanlardan Samuel Johnson, Bülent Bölükbaşı, Ragıp Başdağ, Mehmet Topuz, Ali Turan, Aydın Toscalı, Mehmet Eren, kaleci Souleymanou Hamidou, Franco Cangele, Riveros, Eren Güngör, Zurap, Abdullah Durak’tan sonra 2015-2016 sezonunda kaptanlık görevini üstlenen Digeo Biseswar ve Marko Simiç de sarı-kırmızılı kulüpten kopan oyuncular oldu.

KAPTANLIĞA DAYANAN OLMADI

Kayserispor’da, 2004-2010 sezonu arasında 3’ü asil biri yedek 4 oyuncu kaptanlık pazubandını koluna taktı. 2004 yılında Kayserispor’a gelerek kaptanlık görevini üstlenen Bülent Bölükbaşı, 3 sezon sarı-kırmızılı ekipte top koşturduktan sonra 2006-2007 sezonunda iki topuğundan ameliyat olduğu için sezonu erken kapattı.

Kayserispor Kulübü, tecrübeli oyuncunun sözleşmesini uzatmayınca, bu göreve önce Samuel Johnson sonra ikinci kaptan olan Mehmet Topuz getirildi. 2007-2008, 2008-2009 sezonlarında takım kaptanlığını üstlenen Mehmet Topuz, Fenerbahçe’ye transfer olunca Kayserispor’un onbirde yer alan tek Kayserili Ali Turan’a devretti.

Mehmet Topuz’un sakatlık döneminde kaptanlığa vekalet eden Ragıp Başdağ da 2008-2009 sezonu bitince sözleşmesi gereği takımdan ayrıldı. Sözleşmesi 2009-2010 sezonun ilk yarısında sona eren Ali Turan ise yönetimin tüm baskısına karşın sözleşmesini uzatmayıp, Kayserispor’un kadro dışı bırakma kararına uyup sezon sonuna kadar tek başına antrenman yapmayı kabul etti. Ali Turan, daha sonra Galatasaray’a gitti.

Kulüpte ligin ikinci yarısında kaptanlık pazubandı Aydın Toscalı’ya verildi. Sonraki sezonlarda kaptanlık görevini üstlenen kaleci Souleymanou Hamidou, Cangele, Riveros, Eren Güngör, Zurap ve Abdullah Durak da sakatlık veya sözleşme bitimi gibi nedenlerle Kayserispor’da kısa süreli kaptanlık yaptı.

Abdullah Durak’ın geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’ya transfer olması üzerine bu görevi geçtiğimiz 2015-2016 sezonunda sürdüren Biseswar ve Simic’in de mukaveleleri sona erdi. Kayserispor, bugüne kadar ikic oyuncuyla masaya oturmayıp, teknik kadronun isteği üzerine gözden çıkarınca, “Kayserispor’da kaptanlık yapan gider”‘ olgusu bir defa daha gerçekleşti.

EN UZUN SÜRELİ KAPTANLIĞI GIYASI TOKOĞLU YAPTI

Kayserispor’da 4 ila 9 sezonla, en uzun dönem kaptanlık yapan isimler Gıyasi Tokoğlu, Rıdvan Çeçen, Mustafa Uğur ve Mehmet Bulut oldu. Dört futbolcunun Kayserili olması da kaptanlık konusundaki istikrarın en önde gelen sebebi oldu.