Kocaman'dan Alex açıklaması

Kocaman'dan Alex açıklaması

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri maçta oyunun hücum yönünü iyi oynayamadıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, savunma olarak son derece başarılı bir maç çıkardıklarını anlatarak, "Atak için tam tersini söyleyebiliriz. Büyük takımlara karşı iyi savunma yapmak önemli ama öbür taraftan hızlı hücumlar da yapmak lazımdı. Fenerbahçe'nin maçı kazanmak için bu kadar istekli olduğu bir maçta ön tarafta topu tutmalıydık. Bunu başarsaydık oyunun içinde daha fazla kalabilirdik. Başaramayınca baskı arttı ve top bizim sahamızda oynandı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili gelen bir soru üzerine Kocaman, eski takımı hakkında "Yeni kurulmuş bir takım. Halkımız bundan hoşlanmasa da hayatın gerçeği var, uyum sorunu. Bu kadar yeni oyuncuyla ritmin yakalamanın zor olması doğaldır" değerlendirmesinde bulundu.

Alex de Souza ve Aziz Yıldırım hakkında

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'den eski futbolcusu Alex de Souza ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaşadığı polemik hakkında gelen soruya şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'de 4 sene geçirdim. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Alex'le uzun süre beraberliğim oldu. Şu anki pozisyonum gereği ne söylemem gerektiği hakkında imtina etmekte fayda görüyorum. Bir tarafta Fenerbahçe Kulübü Başkanı, diğer tarafta karakteriyle ilgili bir şey söyleme hakkında sahip değiliz ama Fenerbahçeliler'in gözünde yüksek kalitede futbol sunmuş saygı duyulacak bir futbolcu. Dolayısıyla bir taraftan bir tarafı onaylamak şu an için doğru değil. Polemiği tekrar artırmak istemiyorum. Bizim kültürümüz çatışma kültürü. Fenerbahçeliler olarak biz kendi değerlerimizi korumak da imtina ediyoruz. Bir tarafı haklı veya haksız göstermekten ziyade değerleri korumakta fayda olduğunu görüyorum."