Konyaspor 0 - 0 Galatasaray

Konyaspor 0 - 0 Galatasaray
Güncelleme:

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak liderliğe yükselme şansını değerlendiremedi. Galatasaray haftaya evinde Beşiktaş ile şampiyonluk açısından hayati önem taşıyan bir derbi mücadelesi verecek.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşılaştı. Galatasaray topu ayağında tutarken, Konyaspor ise kontra ataklarla gol aramaya başladı. 11'de Mariano'nun hatası sonrası kapılan topu ceza sahasında Ömer Ali Şahiner ıskaladı ve Konya adına net bir fırsat kaçtı.

17'de Galatasaray'ın baskıyla kazandığı top sonrası Diagne'den pası alan Feghouli'nin şutu üstten auta gitti. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde ise Yatabare'nin araya bıraktığı topa hareketlenen Ömer Ali'nin şutunda Luyindama'ya çarpıp yumuşayan top kaleci Muslera'da kaldı.

PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

27'de Belhanda'nın ortasına Feghouli dokunamazken, 41. dakikada ise Diagne yerde kalınca Galatasaray cephesi penaltı bekledi. VAR incelemesi sonrası hakem Mete Kalkavan pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda tempo biraz daha arttı. 56'da Diagne yerde kalınca, Galatasaray cephesi yine penaltı bekledi ancak hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi. 61'de ise Yatabare'nin şutu kaleci Muslera'da kaldı.

Gol arayan Galatasaray'da 65. dakikada Belhanda'nın pasında topla buluşan Diagne, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşu dışarıya gitti. Galatasaray bu atakta maçın en net pozisyonunu değerlendiremedi. 71'de Ndiaye'nin kafa vuruşu üstten auta giderken, 2 dakika sonra ise Jevtovic'in sert şutunu Muslera parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray liderlik koltuğuna oturma şansını değerlendiremedi. Galatasaray puanını 60, Konyaspor ise 38 yaptı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Atiker Konyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaptı. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor maçının 11'inde yer alan oyunculardan Lines ve Marcao, Atiker Konyaspor maçında forma giyemezken, bu oyuncuların yerlerine Nagatomo ve Belhanda sahaya çıktı. Galatasaray, Muslera, Mariano, Luyindama, Donk, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve Diagne ilk 11'i ile maça başladı. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Marcao ve Sinan Gümüş kadroda yer almadı. Teknik direktör Fatih Terim, Linnes'i de kadroya dahil etmedi.

KONYASPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, MKE Ankaragücü ile ligde oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre takımını değişiklik yapmadı. Atiker Konyaspor, karşılaşmaya Serkan Kırıntılı, Skubic, Uğur Demirok, Diagne, Zuta, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Fofana ve Yatabare 11'i ile başladı.

JOSEF SURAL UNUTULMADI
İstikbal Mobilya Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçın ardından Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Çek futbolcu Josef Sural, Konyaspor Kulübü tarafından unutulmadı. Her iki takım futbolcuları Çek futbolcu Sural'ın fotoğrafının yer aldığı "Başımız sağ olsun Alanyaspor" yazılı pankartla sahaya çıktı.

KONYASPOR'UN ONUR KONUĞU DOĞAN HALİSDEMİR
15 Temmuz'da darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir, Konyaspor yönetimi tarafından onur konuğu olarak statta ağırlandı. Tribünlerde alkışlarla karşılanan Halisdemir'e sporseverler karanfil attı. Öte yandan yaklaşık 30 bin Atiker Konyaspor taraftarı, tribünde yerlerini aldı. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurarak takımlarını destekledi.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
12. dakikada Zuta'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Muslera'nın uzaklaştırdığı top Milosevic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
16. dakikada Diagne'nin pasında Feghouli'nin kaleyi karşı cepheden gören noktadan sert şutu az farkla auta gitti.
23. dakikada Milosevic'in ara pasında defansın arkasına sarkan Ömer Ali Şahiner, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda zayıf vuruşunda kaleci Muslera topa hakim oldu.
27. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpas içerisinde bulunan Fernadao meşin yuvarlağı ıskaladı.
45+2. dakikada Belhanda'nın havalandırdığı topu Ndiaye, Feghouli'ye indirdi. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top üstten auta gitti.