Koray Avcı'dan derbi tahmini

Koray Avcı'dan derbi tahmini

Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yıkan son Beşiktaşlı Koray Avcı, derbiyi değerlendirdi.

2004-2005 sezonunda 4-3'lük tarihi galibiyette Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yıkan Beşiktaş'ın son golünü atan Koray Avcı, Kartal'ın galibiyet hasretine son vereceğine inanıyor. “Çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım” diyen eski futbolcu Koray, “Tutkunu olduğum takımın formasıyla derbide gol atmak harikaydı. Kaç tane maçı kalecisiz tamamlarsınız ki. Son golü atmak uğursuz mu geldi acaba bilmiyorum. Bir an önce yeni goller gelsin, yeni galibiyetler olsun. Benim için daha önemli” ifadesini kullandı. 

“FENERBAHÇE’NİN SAVUNMASI GÜÇLÜ”

Koray Avcı, şunları söyledi:

“Beşiktaş artık genç takım olmaktan çıktı. Tecrübeli futbolculara sahip, güçlü bir takım. Kadıköy'de stres yaşamazlar. Yüzde 51 Beşiktaş, yüzde 49 Fener bence. Maçlar sahada oynanarak, belli olur. Antalyaspor'u Antalya'da, Bursaspor'u Bursa'da yenen, Kadıköy'de de Fenerbahçe'yi mağlup eder. Kaleciler ve savunmacılar çok önemli. Beşiktaş'ta Oğuzhan kilidi çözer. Fener'in savunması oturmuş zaten. Volkan Şen, oyunu hareketlendirirse etkili olabilirler.

Beşiktaş’ın özellikle deplasmanda oynayacağı maçlarda Aboubakar fark yaratabilir. Belki bir Gomez değil ama ondan daha farklı özellikleri var. Gomez'den bile daha faydalı olabilir bu tip maçlarda. Avrupa standartlarında bir oyuncu, çok güçlü.

Fenerbahçe maçlarının ayrı bir motivasyonu olmaz. Önceden konsantre olmak iyidir ancak ters de tepebilir. Çok önemli bir maç. Herkes, ne yapması gerektiğini biliyordur. Profesyonellikte bu tip şeylere gerek olmaz.” 

“TARAFTARLAR ÇOK ÖZEL”

Deplasman yasağının kalkmasının ardından Beşiktaş taraftarının Kadıköy'de olmasının güzel bir gelişme olduğunu belirten Koray, “Beşiktaş taraftarı çok özeldir. Takımın performansı için katkıları olacaktır. Sizin için gelen birilerinin arkanızda olduğunu bilmek çok önemli” diye konuştu.

“SERGEN YALÇIN HAKLI”

Koray Avcı, Sergen Yalçın'ın, “Ne zaman Fener, İnönü'de kalecisiz kazanırsa o zaman durum eşitlenir” sözüne katıldığını belirterek, “Hep söyleyeceğiz bunu.Ekstramotivasyonlar önemlidir. 11 sene geçti ve Beşiktaş bu hafta yenilmez” dedi.

AMK Gazetesi