Marcelo ve Rholdolfo'dan itiraflar !

Marcelo ve Rholdolfo'dan itiraflar !

Marcelo ve Rholdolfo Avusturya kampında basın toplantısı düzenledi.

Süper Lig'de kendilerini en çok zorlayan oyuncu sorusuna Marcelo 'Podolski', Rhodolfo ise 'Van Persie' cevabını verdi.
 
Marcelo ve Rhodolfo'nun basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:
 
MARCELO GUEDES: "İSTANBUL'DA TATSIZ ŞEYLER OLDU, ALMANYA'DA DA OLDU"
"Ayrılanlar için söyleyeceğim, her oyuncu kendi kararını verir. Belli fikirleri var, saygı göstermek gerekiyor. İtiraz etmemek lazım. Sorun olarak görmüyorum. Yaşananlar artık her yerde oluyor. İstanbul'da çok tatsız şeyler yaşandı. Almanya'da üst üste oldu. Bunların takım üzerine büyük etki yarattığını düşünmüyorum. Herkes ülkenin durumunu gayet iyi biliyor. Tamamen işimize odaklanmış durumdayız. Hazırlık döneminin hakkını vermeye çalışıyoruz. Takımın konsantrasyonu üzerinde ciddi bir etkisi yok."
 
"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN UZAK NOKTAYA GİTMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
"Geçen sezon büyük mutluluk yaşadık. Umarım bu başarı devam edecek. Sadece şampiyon olmaktan bahsetmiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi performans göstermemiz gerekiyor. Tüm camianın beklentisi var. Şampiyonlar Ligi'nde en uzak noktaya gitmeye çalışacağız."
 
"BU SEZON FARKLI OLACAK"
"Takımın önde oynayacak olması işimi çok kolaylaştırıyor. Farklı kulüplerde belirli deneyim elde ettim. Sisteme uyum sağlarken zorluk yaşamıyorum. Geçen sezon birçok değişiklik oldu. Senkronu tutturmak kolay olmadı, devamlılığı yakalayamadık. Bu sezon farklı olacak. Savunma anlamında devamlılığı yakalarsak çok sağlam duracağız. Aynı oyuncularla sürekli oynamak, antrenman yapmak işimizi kolaylaştırıyor. Bu tarafıyla bu sezon farklı olacak."
 
"PODOLSKİ KARŞISINDA ZORLANMIŞTIM"
"Savunmada kimin oynayacağı teknik direktörümüzün vereceği karar. Tüm oyuncuların hazır olması ve katkı vermesi önemli. Kim oynarsa oynasın adapte olarak katkı vermesi gerekiyor.
"Podolski, karşısında oynadığımda ciddi zorluklar çıkarmıştı. Van Persie ve Podolski gibi oyuncular çok akıllı oyuncular. Onlara zaman ve alan bıraktığınızda canınızı çok yakabiliyorlar."
 
LUİZ RHODOLFO: "TÜRKİYE'DE KORKULACAK BİR ŞEY YOK"
"Kendi adıma sorun olarak görmüyorum. Her oyuncu ailesini düşünmek zorunda. Ortada korkulacak şey yok. Tatsız şeyler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Bazen oynadığınız ülkede saha dışında zorluklarla karşılaşıyorsunuz ama saha içinde işinizi yapmak zorundasınız. Bizler profesyoneliz. Bütün bu olayların bir an önce bitmesini temenni ediyorum."
 
"SIKI ÇALIŞIYORUM"
"Sıkı şekilde çalışıyorum, mümkün olduğu kadar yoğun antrenman yapıyorum. Aşağı yukarı 15 günlük periyot oldu, ciddi şekilde ilerleme kaydettim. Uyum sağlıyorum. Teknik konularla ilgili uyum dönemi gerekiyor. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde bu süreci geçirmek lazım."
 
"KUTLAMALARDA OLMAMAK ÜZÜCÜYDÜ"
"Geçen sezon o süreçte kalbim tamamen takımla birlikteydi. Mutluluğu paylaşamamak çok üzücüydü. Tedavi sürecini yapmam gerekiyordu. Normalde 6 ay süren periyodu 5 aya çekmeyi başardım. Hiç dinlenmeden, sürekli tedaviye devam ettim. Tüm kalbimle takıma destek verdim. Kutlamalarda olmamak üzücüydü. Takım büyük mutluluk yaşadı. Ben de katkı yaptığım için çok mutlu oldum."
 
"BU SEZONUN KİLİT NOKTASI UYUM SAĞLAMAK"
"Savunma sadece geri dörtlünün yaptığı iş değil. Takım halinde yapmanız lazım. Transfer döneminde de değişiklikler olacak. Bir an önce uyumu yakalamaya çalışacağız. Geçen sezon transfer olduğumda benim için farklı futbol anlayışıydı. Sürekli önde oynayan takımız. Bazen geride eksik kalabiliyoruz. Bu sefer daha fazla uyum sağlayacağız. Bence bu sezonun kilit noktalarından biri bu olacak."
 
"EN ÇOK ZORLAYAN VAN PERSİE"
"Şampiyonlar Ligi'nde takım seçme şansınız yok. Maç maç bakmalıyız çünkü grup aşamasını geçmeden ileriye bakmanız mümkün değil. "Fenerbahçe maçını kazanmıştık ama Van Persie bize çok zorluk çıkarmıştı."