Mario Gomez Beşiktaş'ta tarih yazıyor

Mario Gomez Beşiktaş'ta tarih yazıyor

Beşiktaş formasıyla 22 gole imza atan Alman yıldız, şampiyonluk yarışına en fazla katkı verdiği sezonu yaşıyor.

Stuttgart ve Bayern Münih’te daha önce 3 şampiyonluk gören Mario Gomez bu kulüplerde 15 gol barajını aşamamıştı.

Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışındaki en büyük kozu olan Mario Gomez, bir yandan gollerini sıralamaya devam ediyor, diğer taraftan kariyerinde bir ilke imza atıyor.

13 yıllık profesyonel kariyerinde Stuttgart ve Bayern Münih formalarıyla 3 şampiyonluk elde eden Alman yıldız, hem ilk kez yurt dışında zirve hedefine bu kadar çok yaklaştı hem de şampiyonluk yarışına en çok katkı verdiği sezonu geçiriyor. Daha önce 2006-07’de Stuttgart ile şampiyon olurken 25 maçta 14 gol, Bayern Münih ile 2010’da 21 maçta 10 ve 2013’de 21 maçta 11 gol kaydeden Mario Gomez ilk kez bir şampiyonluk sezonunda 20 gol barajını aştı.

İki maçta bir gol

Stuttgart ve Bayern Münih formaları altında daha önce şampiyon olduğu senelerde 15 gol barajını bile geçemeyen 30 yaşındaki forvet, ilk kez bir zirve yarışında bu kadar belirleyici bir rol üstlendi. Medicana Sivasspor deplasmanında perdeyi açan Gomez, 29 maçta 22 golle, her 2 karşılaşmada 1 gol atma oranını devam ettirdi.

Son kralı yakaladı

Mario Gomez, Süper Lig’de geçen sezon Bursaspor formasıyla gol kralı olan Fenerbahçeli Jose Fernandao’yu şimdiden yakaladı. Gomez 29 lig maçında rakip fileleri 22 kez havalandırırken, Fernandao geçtiğimiz sezon 32 karşılaşmada attığı 22 golle krallık unvanının sahibi olmuştu.

Biri zirvede, diğeri dipte!

Mario Gomez’in, Sivas deplasmanındaki performansı Almanya’da geniş yankı uyandırdı. EURO 2016 öncesinde Beşiktaşlı yıldızın yükselen formunu takip eden Almanlar, Gomez’in Türkiye’de gollerine devam ettiğini okuyucularına duyurdu.

Haberlerde bir diğer Alman milli futbolcu Podolski’nin, Galatasaray’la 4 gollü bir mağlubiyet yaşadığına da dikkat çekildi. Bild gazetesi, “Gomez zirvede, Poldi dipte” başlığını kullandı. İki oyuncuyu kıyaslayan gazetelerden Rheinische Post ise “Podolski Galatasaray’da krizi yaşıyor, Gomez maç kazandırıyor” satırlarına yer verdi.

Milliyet