Mario Gomez Fenerbahçe'yi devirdi !

Mario Gomez Fenerbahçe'yi devirdi !

Spor Toto Süper Lig'de 6. haftanın derbi maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 6. haftasındaki dev derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen mücadelede Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Beşiktaş 13 puan ve averajla liderliğe yükselirken, Fenerbahçe ise aynı puanla 2. sıraya geriledi.

Goller: Dk. 20 Simon Kjaer (kendi kalesine), Dk. 24 ve 74 Mario Gomez (Beşiktaş); Dk. 32 Dusko Tosic (kendi kalesine), Dk. 65 Robin Van Persie (Fenerbahçe)

İLK YARI

Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Rakibinin baskısı karşısında orta sahada organize olamayan siyah-beyazlı takım, hücuma çıkmakta zorlandı ve ilk 15 dakikalık bölümde tehlikeli pozisyon üretemedi. Beşiktaş daha sonra duran toplarda üst üste iki gol buldu. 20. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşla Kjaer'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı takım, 24. dakikada Gökhan Töre'nin korner atışında Gomez'in fileleri havalandırmasıyla farkı 2'ye çıkardı. Daha sonra Fenerbahçe'nin geliştirdiği ataklarda 32. dakikada Tosic'in ters kafa vuruşunda kalesinde bir gol gören Beşiktaş, 39. dakikada ise önemli bir pozisyona rakibine gol şansı vermedi ve ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'na lider olarak gelen Fenerbahçe ise derbi maçın ilk bölümlerinde daha etkili performans sergiledi. Sarı-lacivertli takım özellikle hızlı oyuncuları Nani ve Markovic ile rakip kaleye gitmeye çalıştı. Ancak rakibinin duran toplarda üst üste bulduğu gollerle bir anda 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, kısa sürede toparlanarak rakip kalede gol aradı. Konuk takım, 32. dakikada Nani'nin korner atışında Tosic'in kendi ağlarına attığı gol ile farkı bire indirdi. Baskısını artıran sarı-lacivertli takım, 39. dakikada Fernandao ile girdiği çok önemli bir ataktan sonuç alamadı ve ilk yarıyı 2-1 geride kapadı.

9. dakikada Fenerbahçe ceza sahasının önünde kaleci Volkan'dan aldığı pasla seri çalımlarla rakiplerini geçerek Beşiktaş ceza sahasına giren Markovic'in sol çaprazdan yaptığı ortada, kale önünde Fernandao'nun ayak koyamadığı topu savunma uzaklaştırdı.
19. dakikada Sosa'nın soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Ersan Adem Gülüm'ün yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta gitti.
20. dakikada Beşiktaş öne geçti. Fenerbahçe yarı sahasının sol tarafında serbest vuruş kullanan Sosa'nın ortasında, ceza sahasında Ersan Adem Gülüm ile yükselen Kjaer'in ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Volkan Demirel'in solundan filelere gitti: 1-0
24. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Olcay Şahan, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla geriye aşırttı. Kale önünde Kjaer'in kafasından seken topu arka direkte Gomez kafayla ağlara yolladı: 2-0
28. dakikada Gökhan Töre'nin soldan ortasında, arka direkte Olcay Şahan'ın kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.
30. dakikada Meireles'in sağdan ortasında, kale önünde yükselen Rhodolfo'nun müdahale edemediği topla buluşan Fernandao'nun müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
32. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Sağ taraftan korner kullanan Nani'nin yaptığı ortada, ön direkte Kjaer'den önce müdahale etmek isteyen Tosic'in ters kafa vuruşunda top siyah-beyazlı takımın ağlarına gitti: 2-1
39. dakikada Volkan Şen'in soldan ortasında, arka direkte topla buluşan Fernandao'nun uçarak yaptığı kafa vuruşunda kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağa müdahale etti. Daha sonra Fernandao'ya çarpan top auta gitti.
Kalan sürede sonuç değişmedi ve Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sosa'nın yerine Necip Uysal ile başlayan Beşiktaş, daha defansif bir anlayışla sahada yer aldı. Ancak oyunu kontrol altında tutmakta zorlanan siyah-beyazlı takım, 65. dakikada Van Persie'nin golüne engel olmayarak skor avantajını kaybetti. Bu golün şokunu çabuk atlatan Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre'nin geliştirdiği pozisyonda Gomez ile tekrar öne geçti: 3-2. Golden sonra üstünlüğünü korumaya çalışan siyah-beyazlı takım, daha çok savunmada kaldı. Son bölümde rakibinin ataklarını başarılı bir şekilde savuşturan Beşiktaş, karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Maçın ikinci yarısına gol için yine baskılı başlayan Fenerbahçe, sonradan oyuna dahil olan yıldız futbolcusu Van Persie ile 65. dakikada bulduğu golle skora denge getirdi. Ancak hücuma çıkarken savunmada verdiği açıklar sonrasında 74. dakikada kalesinde 3. golü gören sarı-lacivertli takım, tekrar geriye düştü. 80. dakikada Van Perise'nin kafa vuruşunda topun direkten dönmesiyle beraberlik şansını kaçıran Fenerbahçe, daha sonra ortaya koyduğu baskılı mücadeleden sonuç alamadı ve maçtan puansız ayrıldı.

57. dakikada ceza alanı dışında, sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Oğuzhan Özyakup'un direkt kaleye gönderdiği top, az farkla dışarı gitti.
59. dakikada Nani'nin pasıyla solda topla buluşan Volkan Şen'in ortasında kaleye doğru yönelen top az farkla yandan auta çıktı.
65. dakikada Fenerbahçe skoru eşitledi. Savunmanın arkasına atılan pasta ceza sahasının sağ tarafında son çizgide topu kontrol eden Volkan Şen, rakiplerini çalımladıktan sonra yerden pasını altıpasın önünde bulunan Van Persie'ye verdi. Uygun durumda topla buluşan Hollandalı futbolcu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-2
Bu pozisyonda Beşiktaşlı futbolcular, Volkan'ın topu çizgiyi geçtikten sonra kontrol ettiğini iddia ederek, hakeme uzun süre itirazda bulundu.
74. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla solda topla buluşan Gökhan Töre'nin ortasında, Gomez'in ceza sahasında uçarak yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen filelere gitti: 3-2
80. dakikada Şener Özbayraklı'nın soldan ortasında, ceza sahasında topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Hollandalı futbolcuya çarpan top auta çıktı.
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Beşiktaş, sezonun ilk derbisinden 3-2 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 3 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 İsmail Köybaşı), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 46 Necip Uysal), Olcay Şahan, Gomez (Dk. 88 Cenk Tosun)
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 75 Diego), Mehmet Topal, Meireles, Markovic (Dk. 38 Volkan Şen), Nani, Fernandao (Dk. 61 Van Persie)
Teknik Direktör: Vitor Pereira

Goller: Dk. 20 Simon Kjaer (kendi kalesine), Dk. 24 ve 74 Mario Gomez (Beşiktaş); Dk. 32 Dusko Tosic (kendi kalesine), Dk. 65 Robin Van Persie (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 58 Ersan Adem Gülüm, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+2 Necip Uysal (Beşiktaş); Dk. 45+2 Luis Nani (Fenerbahçe)

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Şenol Güneş, siyah-beyazlıların ligde son oynadığı ve deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma'yı yedekler arasında oturturken, sakatlığı nedeniyle son 2 resmi maçta görev yapamayan Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de forma verdi. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve Dusko Tosic dörtlüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma şansı buldu.

Şenol Güneş'in ilk derbisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin başında ilk kez bir derbi maça çıktı. Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemlerde büyük maçlar oynamasına rağmen ilk derbi heyecanını "Kara Kartallar"ın başında Fenerbahçe'ye karşı yaşadı. Beşiktaş'ta ayrıca 4 futbolcu da siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi maçı oynadı. Sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralanan Mario Gomez, Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer edilen Andreas Beck, Brezilya'nın Gremio takımından gelen Luiz Rhodolfo ve Gençlerbirliği'nden alınan Dusko Tosic, Süper Lig'de ilk kez derbi heyecanına tanık oldu.

Ricardo Quaresma yedekler arasında

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, derbi maçta yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlıların ligde son oynadığı Gençlerbirliği maçında sahaya ilk 11'de çıkan ve 45 dakika forma giyen Quaresma, derbi müsabakasında yedekler arasında oturdu. Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuların ısınmaları sırasında tecrübeli oyuncuya büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Cenk Tosun ve Alexander Milosevic yedek soyundu. Öte yandan Fenerbahçe derbisinin kadrosuna alınmayan Kerim Frei da takımla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 5. derbi

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ev sahibi olarak 5. derbi maçına çıktı. Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlılar, derbi mücadelesi için daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sezon da İkitelli'deki stadı tercih etti. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbiden 3'ünü kaybederken, sadece 2013-2014 sezonundaki mücadelede sarı-lacivertliler ile 1-1 berabere kaldı.

Tribünler dolmadı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. Bazı bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, derbiyi 30 bini aşkın siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Fenerbahçe taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.

Halis Özkahya'nın 4. derbisi

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya, kariyerindeki dördüncü derbi maçında görev yaptı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2011-2012 sezonunda Süper Final'de oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşma ile ilk derbi heyecanını yaşayan Özkahya, 2012-2013'te Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği, 2013-2014'te de Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı derbilerde düdük çalmıştı. Halis Özkahya, düdük çaldığı üç derbide 3 kez kırmızı, 24 kez de sarı kartına başvurdu.

Şenol Güneş ile Vitor Pereira ilk kez rakip oldu

Her iki takımın teknik direktörleri kariyerlerinde ilk kez birbirlerine rakip oldu. Beşiktaş'taki ilk sezonunu geçiren Şenol Güneş ile Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi İsmail Kartal'ın yerine göreve getirilen Vitor Pereira, rekabet tarihinde ilk kez saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girdi. İki teknik adam karşılaşma öncesi basın mensuplarına birlikte poz verirken, birbirlerine başarı dileğinde bulundu. Güneş ayrıca, Fenerbahçe'nin yedek kulübesindeki Bursaspor'dan eski öğrencisi Volkan Şen'le de hasret giderdi.

Başarı dilediler

İki takım futbolcuları derbi öncesi soyunma odası koridorlarında birbirlerine sarılarak başarı diledi ve hasret giderdi. Beşiktaşlı futbolcular sahaya "Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun" yazılı pankartla çıktı. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesindeki seremoninin ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak terör olaylarını protesto etti.

Medyanın yoğun ilgisi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbiye gazeteciler büyük ilgi gösterdi. İki ekip arasındaki mücadelede 264 basın mensubunun Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Maçta 171 muhabir ve yazar, 33 kameraman, 60 da foto muhabiri görev yaptı. Bu arada, yabancı basın mensupları da derbiye ilgi gösterdi. Portekiz ve Bosna Hersek'ten 9 basın mensubu, mücadeleyi takip etti.

Lukas Podolski de maçta

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski de derbiyi izleyenler arasındaydı. Sarı-kırmızılıların dün ligde Gaziantepspor'u 2-1 yendiği mücadelede takımının ilk golünü kaydeden Podolski, derbiyi tribünden takip etti.

İŞTE MÜTHİŞ DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Halis Özkahya'nın son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla ligde puanını 13 yapan Beşiktaş averajla liderlik koltuğuna otururken, aynı puanda kalan Fenerbahçe, averajla haftayı 2. sırada tamamlıyor.

90. DK: Andreas Beck'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun topa sağ kanatta hareketlenen Cenk Tosun için ofsayt bayrağı kalkıyor.

90. DK: Volkan Demirel'in topu oyuna sokmasını geciktiren ve ona engel olan Necip Uysal sarı kart görüyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Dusko Tosic kafayla uzaklaştırıyor.

88. DK: Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Mario Gomez'in yerine Cenk Tosun'u oyuna alarak kullanıyor.

88. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı orta ile penaltı noktasına yakın bir noktada topla buluşan Raul Meireles'in kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

86. DK: Sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Mehmet Topal'ın yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

85. DK: Raul Meireles'in yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

83. DK: Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Oğuzhan Özyakup'un yerine İsmail Köybaşı'nı oyuna alarak kullanıyor.

80. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı orta ile altıpasa yakın bir noktada sağ çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Direkten dönen top Van Persie'nin ayağına çarpıp oyun alanının dışına çıkıyor.

78. DK: Robin Van Persie'nin pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Diego'un çektiği şut savunmadan sekip kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

76. DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Ozan Tufan'ın yerine Diego'yu oyuna alarak kullanıyor.

74. DK: Gökhan Töre bu sezon ligdeki 5. asistini yapıyor.

74. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez'in attığı golle karşılaşmada tekrar öne geçiyor. Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Gökhan Töre'nin ortası ile altıpas çizgisi üzerinde buluşan Mario Gomez'in uçarak yaptığı kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

69. DK: Şener Özbayraklı'nın Olcay Şahan'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortası savunmadan sekip kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

66. DK: Fenerbahçe'nin attığı 2. golün ardından hakeme itirazlarda bulunan Oğuzhan Özyakup sarı kart görüyor.

65. DK: Fenerbahçe'nin beraberlik golünde asisti yapan isim Volkan Şen oluyor.

65. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie'nin attığı golle beraberliği yakalıyor. Savunma arkasına atılan topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Volkan Şen, son çizgiye indikten sonra yerden pasını altıpasın hemen dışında bulunan Robin Van Persie'ye veriyor. Van Persie'nin gelişine sol ayağı ile çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in sağından ağlarla buluşuyor.

63. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Nani geçiyor. Nani'nin ortası kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

62. DK: Bruno Alves'in Olcay Şahan'a yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

61. DK: Fenerbahçe, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Fernandao'nun yerine Robin Van Persie'yi oyuna alarak kullanıyor.

60. DK: Nani'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Volkan Şen'in ortası rüzgarın da etkisi ile kaleye yöneliyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

58. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Fernandao'ya arkadan sert müdahalede bulunan Ersan Gülüm sarı kart görüyor.

57. DK: Şener Özbayraklı'nın Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan geçiyor. Oğuzhan'ın yaptığı kesme vuruş az farkla üstten dışarı çıkıyor.

56. DK: Andreas Beck'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre'nin ortasını Simon Kjaer kafayla uzaklaştırıyor.

54. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortasını savunmasına yardıma gelen Fernandao ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

52. DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Nani'nin topuğuyla yaptığı vuruş kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

49. DK: Andreas Beck'in uzaklaştırmak istediği top sağ kanatta bulunan Ozan Tufan'a geliyor. Ozan Tufan'ın hiç bekletmeden yaptığı ortada top arka direkte bulunan Bruno Alves'e geliyor. Bruno Alves'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

49. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını ön direkte Andreas Beck uzaklaştırıyor.

46. DK: Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Jose Sosa oyundan çıkarken yerine Necip Uysal giriyor.

46. DK: İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Halis Özkahya'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Jose Sosa'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre için ofsayt bayrağı kalkıyor.

45. DK: Beşiktaş ceza sahasına yakın bir noktadan sağ kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Andreas Beck'e sert müdahalede bulunan Nani sarı kart görüyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Raul Meireles'in uzun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Fernandao için ofsayt bayrağı kalkıyor.

43. DK: Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayı dışında hafif sol çaprazda topla buluşan Atiba Hutchinson'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

41. DK: Oğuzhan Özyakup'un Ozan Tufan'a yaptığı sert müdahalenin ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Nani geçiyor. Nani'nin ortasını Beşiktaş savunması kafayla uzaklaştırıyor.

39. DK: Caner Erkin'in pası ile sol kanatta topla buluşan Volkan Şen ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını yapıyor. Volkan Şen'in ortası ile arka direkte buluşan Fernandao'nun uçarak yaptığı kafa vuruşu kaleci Tolga Zengin'den dönüyor.

38. DK: Fenerbahçe bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Lazar Markovic'in yerine Volkan Şen karşılaşmaya dahil oluyor.

36. DK: Beşiktaş yarı alanının ortalarında kendini yere bırakan Lazar Markovic kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

32. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Dusko Tosic'in kendi kalesine attığı golle skoru 2-1'e getiriyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Nani geçiyor. Nani'nin ortasını ön direkte kafayla uzaklaştırmak isteyen Dusko Tosic topu kendi ağlarına gönderiyor.

30. DK: Şener Özbayraklı'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Meireles'in ortası Luiz Rhodolfo'dan sekiyor ve top arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Fernandao'ya geliyor. Fernandao'nun kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

28. DK: Sağ kanattan Gökhan Töre'nin yaptığı orta ile arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Olcay Şahan'ın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

24. DK: Beşiktaş'ın attığı 2. golde asisti yapan isim Olcay Şahan oluyor.

24. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez'in attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortası ile ön direkte buluşan Olcay Şahan topu kafayla arka direkte bulunan Mario Gomez'e aşırıyor. Mario Gomez'in kafa vuruşunda top bir kez daha Fenerbahçe ağları ile buluşuyor.

20. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Simon Kjaer'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçiyor. Mehmet Topal'ın Jose Sosa'ya yaptığı faulün ardından Fenerbahçe yarı alanının ortalarından kazanılan serbest vuruşta topun başına Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını altıpas çizgisi üzerinde uzaklaştırmak isteyen Simon Kjaer'in kafasından seken top kaleci Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluşuyor.


19. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Ersan Gülüm'ün kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

17. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Luiz Rhodolfo kafayla uzaklaştırıyor.

16. DK: Fernandao'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, ortasını ön direkte bulunan Ozan Tufan'a yapıyor ancak son anda araya giren Atiba Hutchinson kayarak yaptığı müdahale ile topu kornere uzaklaştırıyor.

12. DK: Ersan Gülüm'ün Şener Özbayraklı'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Andreas Beck kafayla uzaklaştırıyor.

9. DK: Volkan Demirel'den aldığı pasla Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Lazar Markovic, seri çalımlarla ceza sahası içerisine girdikten sonra sol çaprazdan ortasını altıpas içerisinde bulunan Fernandao'ya yapıyor ancak Fernandao bu ortaya dokunamayınca araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

5. DK: Ozan Tufan'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Fernandao'nun yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

3. DK: Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahasına yakın bir noktada sol çaprazda topla buluşan Dusko Tosic'in ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

1. DK: Zorlu mücadele Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.


BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Oğuzhan, Atiba, Gökhan, Sosa, Olcay, Gomez

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Ozan, Markovic, Nani, Fernandao

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ağırlıyor.
 
Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda konuk edecek. Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk derbisini ise Halsi Özkahya yönetecek. Derbide yardımcı hakemler olarak Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken, dördüncü hakem olarak Özgür Yankaya, ilave yardımcı hakemler olarak da Ali Palabıyık ve Süleyman Abay görev yapacak.

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...

Süper Lig'de 6. haftaya Fenerbahçe 4 galibiyet, 1 beraberlik sonucu topladığı 13 puanla lider girerken, Beşiktaş ise 3 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 10 puan ve gol averajıyla ikinci sırada yer alıyor.

Derbide seyirci avantajına sahip Beşiktaş, rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırarak, taraftarlarına "çifte bayram" yaşatmak amacında. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde geride kalan 2 sezonda oynadığı 8 derbiyi de kazanamayan siyah-beyazlılar, Şenol Güneş yönetimindeki ilk derbide bu hasretine son vermek istiyor.

Taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise deplasmandan galibiyetle dönerek hem namağlup unvanını korumak hem de liderliğini sürdürmek amacında. Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde ilk derbisine çıkacak sarı-lacivertliler, taraftarlarına bayram hediyesi olarak 3 puan vermek için mücadele edecek.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Oğuzhan orta sahada Atiba'nın yanındaki yerine geçerken Gençelerbirliği maçındaki performansı tartışmalara sebep olan Quaresma'nın da derbiye kulübede başlaması bekleniyor.

Sarı Lacivertlilerde ise sakatlığı geçen Kjaer'in defansta Alves'in yanındaki yerini alması bekleniyor. Bursaspor maçındaki performansı beğeni toplayan yeni transfer Markovic'in ise derbide ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.