Mustafa Çulcu: ''Milat olabilirdi ama rezalet oldu''

Mustafa Çulcu: ''Milat olabilirdi ama rezalet oldu''
Güncelleme:

Eski hakemlerden Mustafa Çulcu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Cüneyt Çakır'a eleştiri yağdırdı.

Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır'ın yönetiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin Türk hakemliği açısında milat olabileceğini ancak rezaletle sonuçlandığını söyledi.

Süper Lig’in 9. haftasında tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisi beklentilerin altında kaldı. İki takımın da sert ve savunma tedbirlerini ön plana alarak oynadığı karşılaşmaya hakem Cüneyt Çakır damga vurdu. Verdiği ve vermediği kararlarla büyük tartışma yaratan Cüneyt Çakır’a en sert eleştirilerden biri eski hakem Mustafa Çulcu’dan geldi. Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, TRT Spor’da katıldığı programda Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin Türk hakemliği açısından milat olabileceğini ancak Cüneyt Çakır’ın maçı tatil etmemesi nedeniyle rezalet olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın 59. dakikasında Hasan Ali Kaldırım ile Feghouli arasında yaşanan ve Galatasaray taraftarının yardımcı hakem Tarık Ongun’a yabancı madde yağdırdığı pozisyonu değerlendiren Mustafa Çulcu şunları söyledi:

“Galatasaray-F.Bahçe derbisi Türk hakemliği açısından bir milat olabilirdi ama rezalet oldu. Hasan Ali yere düştüğünde top, yerdeki destek koluna çarptı. Kol, doğal konumdaydı, penaltı değildi. Hakem Cüneyt Çakır pozisyonu tam süzemedi, yardımcısı Tarık Ongun'dan yardım bekledi. Bunu gören bazı G.Saray taraftarları Ongun'a birtakım maddeler attı. Tarık Ongun, başına isabet eden bir cisim nedeniyle yere yığıldı ve oyun durdu. Tarık Ongun muhtemelen ‘Devam edebilirim' dediği için Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. Ancak görüntü hiç sağlıklı değildi. Tarık Ongun sendeliyordu. Maçın tatil edilmesi gerekiyordu. Dünya hakemi Cüneyt Çakır, bu saldırı sonrası maçı tatil edemiyorsa, Türkiye'de kimse tatil edemez.”