Mustafa Denizli: ''Vida gelirse yedek oturur''

Mustafa Denizli: ''Vida gelirse yedek oturur''
Güncelleme:

Tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, hem derbi yorumu yaptı hem de Beşiktaş'ın transfer edeceği Hırvat stoper Vida hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Denizli, TRT Spor'da Beşiktaş'ı değerlendirdi, derbi için tahminlerini söyledi.

İşte Denizli'nin sözleri...

HAKKIM YENDİ DİYEBİLİR Mİ?

Cenk'in yanında Negredo denen bir oyuncu var, kariyerine baktığın zaman az bir oyuncu değil. Geçtiğimiz sezonki maçlarda Cenk'i izlese, bu takımda ben oynarım derdi. Şimdi Cenk'i gördüğü zaman, hakkım yendi diye aklından geçirebilir mi?

CENK GOLÜ ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞMALI

Bir de takım oyuncusu olmak önemli. Attığı golün sevincini, takım arkadaşlarıyla paylaşmak. Böyle çıkış yapan oyuncuların, çevresiyle büyüdüğünü fark etmesi ve birlikte yaşaması lazım.

CENK FARKINA VARMALI

Golcü bencildir, golcünün egoları ön plana çıkar. Cenk'in oynaması lazım, hepimiz biliyoruz, ama hocası bilmiyor mu? Cenk kendini değerlendirdiği zaman, bu yılın onun için özel bir yıl olduğunu görmeli. Bir oyuna sonradan girmesi ya da bir oyundan sonradan çıkması farklı vücut dillerini gerektirmez. Bazen futbolcu vardır koşar tribünün önüne, ben, ben, ben der, kendini gösterir.

ZOR GÜNDE KAZANDIRIRSA...

Cristiano Ronaldo'nun 10 yıllık kariyerine bak, bir de Cenk'in 2-3 yıllık kariyerinden bahsediyoruz. Eğer bir gün arkadaşları onu her haliyle kabullenirse, problem yok. Eğer en zor günde tek başına kazandırabiliyorsa, kaprisleri göz ardı edilebilir. Cenk de öyle olursa, yapsın.

VIDA KENARDA OTURUR

Bu takım böyle devam ederse, Vida alınır ve kenarda oturur. Negredo otursun diye mi alındı, Medel otursun diye mi alındı? Bir takımda teker dönüyorsa, aldığın oyuncunun değerinin ne kadar yüksek olduğunu bilirsen bil, o takıma haksızlık edersin. Tosic'in ben bu kadar üst düzey bir takımda sürekli olacağını düşünmüyordum. Onun hakkını da vermelisin.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE KAZANIRSA...

Beşiktaş ve Fenerbahçe kazanırsa, ligde müthiş bir yarış tekrar gündemde olur. Üçlü bir yarış da mümkündür, tekli bir yarış da herkesin kafasında oluşabilir. Eğer Galatasaray böyle bu sonuçtan sonra %30 ivmesi yukarıya devam ederse, kaybedenlerin ivmesi %50 aşağıya gider.

GALATASARAY BÜYÜK AVANTAJ YAKALAR

Galatasaray yenmesi durumunda büyük avantaj yakalar. Fenerbahçe'ye karşı büyük avantaj sağlar, Beşiktaş maçının sonucu da önemli. Büyük takımların bu maçlarını hepimiz yıllarca yaşadık. İbre Galatasaray'dan yana.

GALATASARAY KAZANMAYA YAKIN

Genel gidişata baktığın zaman, Galatasaray evinde galibiyete daha yakın.

Seçiniz...