Nobre'ye göre favori...

Nobre'ye göre favori...

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giymiş Brezilyalı golcü Mert Nobre, derbi hakkında konuştu.

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giyen Brezilyalı golcü Mert Nobre, sporcope’a özel açıklamalarda bulundu.
 
2004 yılında Fenenerbahçe’ye Cruzeiro’dan transfer edilen Nobre uzun sürecek Türkiye macerasına başlamış oldu. İki buçuk sene forma giydiği sarı lacivertlilerde ligde çıktığı 70 maçta 39 gol atan Nobre, daha sonra ezeli rakip Beşiktaş’ın yolunu tutmuştu.
 
Siyah beyzlılarda 5 sezon oynayan Brezilyalı golcü, zaman zaman Fenerbahçe’deki performansını aratsa da ligde 35 gol atmayı başardı.
 
Nobre, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra da Süper Lig’de Mersin İdman Yurdu ve Kayserispor formaları giydi. Nobre, 2006 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınakabul edilerek, Marcio olan adını Mert olarak değiştirmişti.
 
“Kadıköy’de oynamak kolay değil”
 
Nobre, “Derbi maçlar her zaman zor olur ve sonucu önceden tahmin edilemez, bir kırmızı kart yada faul her şeyi değiştirebilir” ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş’ın çok iyi bir kadrosunun olduğunu vurgulayan 35 yaşındki futbolcu, “Beşiktaş gerçekten çok iyi bir takıma sahip ama Kadıköy’de oynamak hiç kolay değil. İki takımın da kazanabileceği ortada bir maç. Umarım derbi dostluk içerisinde geçer ve hak eden kazanır” dedi.
 
Sporcope