Obi Mikel'in yerine o geliyor !

Obi Mikel'in yerine o geliyor !

Chelsea’nin Obi Mikel için yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transferi askıya alan Cimbom, Cheick Tiote’yi alıp orta saha transferini bitirecek.

G.Saray yönetimi, bir türlü bitmeyen ön libero transferini noktalamak için düğmeye bastı. Çalmadık kapı bırakmayan Cimbom, John Obi Mikel’in menajeri ile el sıkışsa da kulübü Chelsea’nin 5 milyon Euro bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transferden vazgeçti. Liverpoollu Lucas Leiva’da olduğu gibi vakit kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılılar, artık tek isim üzerinde duruyor: Cheick Tiote. Geçen sezon Premier Lig’e veda eden Newcastle United’dan ayrılacak olan 30 yaşındaki futbolcu Türkiye’de oynamaya hazır.

TAM BİR TOP HIRSIZI

Newcastle’a 2 milyon Euro bonservis ödemenin hesaplarını yapan Cimbom, yıldız futbolcuya da
2 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme teklif edecek. Galatasaray, Benitez tarafından yeni sezondaki
iki maçta da kadroya alınmayan tecrübeli isim için ingiliz ekibinin zorluk çıkarmayacağını düşünüyor. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in de çok istediği Fildişili futbolcu, oyun tarzı olarak Lucas Leiva’ya benziyor. Sade futboluyla dikkat çeken ve tam bir top hırsızı olan Tiote, temiz müdahaleleri ve ustaca kestiği ataklarla biliniyor.

KİMDİR?

Doğum Tarihi: 21 Haziran 1986
Doğum Yeri: Yamoussoukro-Fildişi Sahili
Boyu: 1.80
Mevkii: Ön libero
Kulübü: Newcastle United
Sözleşme Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2017

AMK Gazetesi