Otyakmaz: ''İlk adımı attık''

Otyakmaz: ''İlk adımı attık''

Mecnun Otyakmaz, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından seri yakalamak istediklerini belirtti.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, kentte yerel yayın yapan Kanal 58 televizyonunun spor programında takımının ligdeki durumu ve kongre söylentileriyle ilgili açıklamada bulundu. Başkan Otyakmaz, bundan sonraki karşılaşmalarının da zor olacağını ifade ederken şunları söyledi:

“Çünkü bütün takımlar birbirine denk ve puanları da birbirine yakın. Rize maçıyla başlayan bir periyotla ortadaki grubun içine girmeyi bir an önce arzu ediyoruz. Birinci adım atılmadan ikinci ve üçüncü adımla atılamaz. O yüzden biz ilk adımımızı attık. Biz bunu Eskişehir maçında bekliyorduk ama maalesef bu sezon 6’ıncı kez gördüğümüz kırmızı kartlar yüzünden o maçı istediğimiz gibi bitiremedik. Geç olur ama inşallah neticede başarırız. Bu maçla başlayan periyotla bir seri yakalayıp bir an önce kırmızı hattan çıkmak istiyoruz.”

“ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ”

Daha sonra takımıyla ilgili özeleştiri de bulanan Otyakmaz, “Kendimize biraz çeki düzen vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerin verdiği sarı kartların haksız olduğunu düşünmüyorum. Yiğit’in 2 sarı kartının da doğru olduğunu düşünüyorum. Beykan’ın iki sarı kartı da doğru. Kartların gösterilmediği yerlerde bizim içimizde sızlamıyor değil ama” dedi.

“ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Konuşmasının devamında Sivas’taki kuruluşlardan destek isteyen Otyakmaz, bu konuda şöyle konuştu:

“Şehirden önemli kaynaklar gelir elde edipte Sivas’ın sportif, sosyal, kültürel meselelerine hiç kafa yormayan, hiç destek olmayan önemli şirketlerin destek konusunda biraz uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Bunları bizim söylememiz pek doğru değil ama artık bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç bekliyor bizi. Takımımızın geliri son derece kısıtlı. Verdiği sözü tutan, parasını veren imajını sarsmamamız lazım. Dolayısıyla bizim bu tip şeylere ihtiyacımız var. Sivas’ın ekonomisinden para kazanıp, Sivas’ın sosyal ve kültürü faaliyetlerine hiç para harcamayan kurumsal şirketlere biraz bakmak lazım.”

“BU DURUMUN ALTINDAN KALKACAK GÜCÜMÜZ VAR”

Ligdeki kötü durumu da atlatacaklarını söyleyen Otyakmaz, şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz durumdan biran önce çıkıp, taraflarımıza yakışır bir duruma gelmemiz lazım. Bende taraftarımıza karşı biraz utanç duyuyorum. 2 sene üst üste takımımızı düşmemeye oynatmamam lazımdı, benim gibi başkanın ve yönetimin. Ama maalesef bazı şeyler oluyor. Bataklıkta çırpındıkça daha da batarsınız. Böyle bir durum söz konusu bizde de. Ama inşallah taraftarımızın desteğiyle bu durumun altından kalkacak gücümüz var. Bazı yönetimsel körlükler yaşadığımız dönemlerde olmuştur ben bunu da kabul ediyorum.”

“BEĞENMEYEN VARSA KONGREYE GİDERİZ”

Son günlerde çıkan kongre söylentilerine de açıklık getiren Otyakmaz, şunları söyledi:

“Borç yok, borç yok diye bir slogan oldu. Var artık. Beğenmiyorsanız her şey ortada. Ben 15 senemi verdim bu takıma ve benden fazla emek veren arkadaşlarımızda var. Bir yönetimsel körlük olmuş olabilir ama hiç kimse bizden daha üzgün olamaz. Hiç kimse bizden daha fazla mesai harcamış olamaz ve hiç kimse bizden daha fazla para vermiş olamaz Sivasspor’a. Bu yönetimden daha fazla üzülen hiçbir Sivaslı yok yeryüzünde. Beğenmeyen varsa kongreye gideriz. Dünya’nın sonu değil ama biz bu takımı yarı yolda bırakıp bu durumda bırakıp böyle bir şey yapmayız. Ama böyle bir kamuoyu oluşursa kongreye gideriz. Tam morale ihtiyacımız olduğunda sırtımızdan bıçaklamakla olmaz. Köstek olmayla olmaz. Destek lazım.”