Otyakmaz'dan Aatif açıklaması

Otyakmaz'dan Aatif açıklaması

Mecnun Otyakmaz, bu yıl takıma 8 yabancı oyuncu almayı planladıklarını belirtti.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, bu yıl takıma 8 yabancı oyuncu almayı planladıklarını belirterek, "Yeni sezonda yeni bir takım kurmak zorundayız" dedi.

Medicana Sivasspor'un kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, konuk olduğu yerel bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Otyakmaz, özellikle sıkıntı yaşadıkları bu sezon Sergen Yalçın'ın takımın başına geçmesiyle birlikte küme düşme sıkıntısından kurtulduklarını belirtti. Sergen Yalçın'ın tam zamanında takıma geldiğini vurgulayan Otyakmaz, şöyle konuştu:
 
"Bazı şeyleri çok düşünürseniz o başınıza gelir. Benim her zaman kafamda bir B planı olur ama bunun üzerinde çok fazla düşünmem. Bizim kesinlikle bir teknik direktör değişikliğine gitmemiz gerekiyordu ve doğru da yaptığımızı düşünüyorum. Carlos, kalsaydı yeni heyecan, yeni motivasyon ortada olmayacaktı. Tam zamanında, hatta son anlarda yapılan Sergen hamlesiyle bu takım sıkıntılı süreçten bir anda uzaklaştı. Birliktelik eğer güzelse, sürdürülebilir bir birliktelik ise bu devam eder. Her şey güzelliğe göre değişir. Sergen hocamızla aramızda 1 yılın, 3 yılın, 5 yılın önemi yok. Carlos zamanında biz bu yıl kupadan ümidimizi kesmiştik. Ama Sergen hocayla birlikte üst üste aldığımız galibiyetlerle birden biz çeyrek final, yarı finale kadar çıktık. Ziraat Türkiye kupasında finalin nasıl elimizden koparılıp alındığını da maalesef Türkiye kamuoyu gördü."
 
'AİLEM HAKKINI HELAL ETSİN'

Süper Lig'de 10'uncu yılı tamamladıklarını ifade eden Otyakmaz, şöyle dedi:
"Süper Lig'de kesintisiz 10 yıl oynamak 4-5 takımın haricinde herkese nasip olmaz. Ben kendim ve ailem adına pek başarılı olduğum söylenemez. Bu enerjimi, vaktimi kendi işlerime harcamış olsaydım ailem açısından çok daha iyi şeyler yapmış olurdum. Ama işte futbol sevgisi ve Sivaslıların bize vermiş olduğu destek bizi kendi işimizden uzaklaştırdı. Sivasspor bizim her şeyimiz oldu. Onunla sevinip onunla üzülür olduk. Ailemde artık haklarını helal etsinler."
 
"BENİ İLK DEFA PROTESTO ETTİLER"
Başkan Otyakmaz, taraftarın göreve geldiğinden bu yana ilk defa bu sezon kendisini protesto ettiklerini dile getirerek şöyle devam etti:
"Bizi iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Potansiyelin faaliyete geçmesi lazımdı. Rutin bir başarısızlık söz konusuydu. Her zaman yeni taze kan takıma heyecan getirir. İnançlı bir kadro ve eldeki cevheri ortaya çıkarabilecek teknik heyetle anlaşırsanız ümidinizi koruyorsunuz. Biz bu seneye çok farklı ümitlerle başlamıştık ama umduğumuzu bulamadık. Kötü süreç taraftarımızda da büyük bir travma yarattı. Beni ilk defa protesto ettiler. Bu benim hayatımdaki en kötü günlerimden bir tanesiydi."
 
"İBRAHİM'İ AYRI BİR YERE KOYMAK GEREK"
Devre arasında takıma dahil edilen futbolculardan İbrahim Öztürk'e övgüler yağdıran Mecnun Otyakmaz, "Keşke çok daha önce onunla çalışabilme imkanı bulmuş olsaydık. Gerçekten çok büyük bir futbolcu kendisi. Fedakar problemsiz, yapıcı ve takıma her şeyini veren futbolcuyla çalışmak gurur verici. İbrahim'i herkesten ayrı bir yere koymak gerekiyor." dedi. Michael Eneramo'nun ise sakatlığı nedeni ile faydalı olamadığını belirten Otyakmaz, "Eneramo'yu hem taraftarımız isteği üzerine hem de o mevkide ihtiyacımız olduğu için aldık. Geldi ama ilk yarı pek oynayamadı. Kendini zorladı çok mücadele etti ama maalesef yine hakem faciasına maruz kaldığımız Kayseri deplasmanında çapraz bağları koptu. Maalesef futbol gladyatörü tarafından biçildi ve sezonu kapattı. Onun adına çok üzüldüm, takıma katkısı da olmadı" dedi.
 
Takımın yıldız isimlerinden Aatif Chahechouhe'ya güzel bir teklif gelirse değerlendirebileceklerini dile getiren Otyakmaz, şunları söyledi:
 
"Aatif ile ilgili çok resmi olmamak ile birlikte bir takım konuşmalar yaptık. Aatif'in artık belirli bir aşamadan sonra verim katamadığını düşünüyorum. Bu sene eğer Aatif biraz daha konsantre olmuş olsaydı daha başarılı bir sezon geçirebilirdik. Ama önümüzdeki yılda kendisinden daha da faydalanabiliriz. Trabzonspor'un bir teklifi olacak güzel bir teklifse neden olmasın olabilir. Değerlendirmeye değer bir teklifse bunu değerlendirebiliriz."
 
"YENİ BİR TAKIM KURMAK ZORUNDAYIZ"
Takıma 8 yabancı futbolcu dahil etmeyi düşündüklerini aktaran Otyakmaz şöyle devam etti:
"Bu sene Korcan'nın performansından çok memnun değildim. Bunun sebebimin sezon başı kampının iyi geçmemesi olduğunu düşünüyorum. Korcan eğer bu sene iyi bir kamp dönemi geçirirse çok daha iyi olacağını da düşünüyorum. Ertuğrul'dan boşalan yeri de 1 yabancı kaleciyle doldurmayı düşünüyorum. Seneye bu takım daha iyi olmak zorunda. Olmak zorundalar yani. Çünkü bu taraftarımıza korku yaşatmaya hakkımız yok. Hiç kimsenin hakkı yok. Burada çok önemli gelirler elde edip uzun süre düşme çizgisinin altında yer alacak bir takım değiliz. Herkes elinden geleni yapmalı bu sene. Futbolcuları bu sene bu manada çok gayretli görmedim. Bu hataya bir daha düşmemeleri lazım. Yeni bir takım kurmak zorundayız ama her zaman yeni takımların sancılı süreçleri olabilir. O dönemde taraftarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Biz yeni sezon için aynı kadroyla risk almak istemedik. Yollarımızı ayırdığımız futbolcular oldu. Yeni sezonda iyi bir futbolculardan kurulu bir takım olacağını söyleyebilirim. Eğer o jenerasyon yakalanırsa da neden şampiyonluk olmasın. Bizim futbolcu maliyetimiz 30 milyon lira. Bu gerçeği kimse göz ardı etmesin. Bu ligde, bu gelir dağılımının dengesiz olarak dağıtıldığı ligde ilk 5'in içinde olmak bir Anadolu takımı için zaten şampiyonluktur."