Pereira maçın ardından konuştu

Pereira maçın ardından konuştu

Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Dnipro Dnipropetrovsk ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı hazırlık maçında 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli teknik adam Vitor Pereira, bu akşam gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularını tebrik ederek, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçına kadar en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi.

İki gün üst üste maç yapmak benim kararımdı diyen Pereira, "Bu akşam gösterdiğimiz güç güzeldi. Dnipro gibi zorlu bir takıma karşı oynadık. İki gün üst üste maç yapmak benim kararımdı. Hızlı bir şekilde resmi maça kadar hazırlanacağız. Bu sabah saat 4'te İstanbul'daydık. İmkansızdı yeterli dinlenebilmek. Bu sorumluluk da tamamen bende" ifadelerini kullandı.

"UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ İLK MAÇINA KADAR EN İYİ ŞEKİLDE HAZIR OLACAĞIZ"

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçına kadar en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade eden Pereira, "Mümkün olan en iyi seviyeye çıkacağız. Bugün oynadığımız gibi, iki gün üst üste maç oynamayacağız. Bizi bekleyen 3 hazırlık maçı var. Bu karşılaşmalardan sonra 4-5 günümüz olacak. Tam takım olarak çok kısa bir süre çalışma fırsatımız oldu. Hala çalışmamız gereken şeyler var. Takımımız yorgun. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar en üst düzeye geleceğiz"  dedi.

"SAHADAKİ İLETİŞİMİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sivasspor ve Dnipro maçlarındaki savunma hatalarından dolayı yenen goller ile ilgili konuşan Pereira, "Son derece doğal böyle hatalar. Yeni bir takım varken ortada, uyum sürecine ihtiyacınız olur. Biz bu uyumu sağlamaya çalışıyoruz. Sahadaki iletişimi geliştirmeye çalışıyoruz. Çok kaliteli savunma oyuncularımız var. Çalışmayla bu hataların üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

"NANİ VE VAN PERSİE'NİN KALİTESİ TARTIŞILMAZ"

Robin Van Persie'nin daha hazır olmadığını söyleyen Pereira, "Nani ve Van Persie çok üst düzey oyuncu. İyi bir oyun için fizik kondisyonun da iyi olması lazım. Nani, az bir antrenmanla maçlara çıktı. Van Pesie'nin de zamana ihtiyacı var. Birkaç gün sonra onun durumunu daha iyi görürüz. İlk maça kadar hazır olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.