Platini, Nihat Özdemir ile yüz yüze gelecek

Platini, Nihat Özdemir ile yüz yüze gelecek

Platini, Türkiye’nin oyunu alabilmek için Riva’ya geliyor. Zirvede 3 Temmuz sürecinin sembol isimlerinden TFF başkanvekili Nihat Özdemir, Platini ile yüzleşebilir.

Sepp Blatter’in yerine FIFA başkanlığına aday olan Michel Platini'nin ekim ayında Türkiye'ye ziyareti büyük bir buluşmaya sahne olacak. Platini ile 3 Temmuz döneminin F.Bahçe Başkanvekili olan TFF başkanvekili Nihat Özdemir, yüz yüze gelecek.
 
Fransız başkanın programı, önümüzdeki hafta Malta'da yapılacak UEFA zirvesinin ardından kesinleşecek. Platini'nin ekimde oynanacak Euro 2016 elemelerindeki İzlanda maçında Türkiye'de olmayı planlanıyor.  Platini, TFF'nin Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde ağırlanacak. Nihat Özdemir’in de o tarihte programı uyarsa Platini ile buluşması gerçekleşecek. Özdemir, Başkan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecinde hapiste olduğu için o dönemde fiilen F.Bahçe başkanlığı görevini üstlenmiş ve UEFA’nın hukuksuzluklarına karşı mücadele vermişti.
 
Zirve için 3 senaryo
 
Platini - Özdemir buluşmasında 3 senaryonun yaşanması muhtemel:
 
1- Özdemir, F.Bahçe’ye yapılan haksızlıkları dile getirecek. Özellikle şike yaptığı kesin Olympiakos bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne alınırken, F.Bahçe’nin sıfır tolerans diye hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunmadan Avrupa’dan men edilmesi hatırlatılacak.
 
2- UEFA’nın doping yaptığı kesinleşen Shakhtarlı Fred’in F.Bahçe maçlarında oynamasına izin verilmesinden duyulan rahatsızlık dile getirilecek.
 
3- UEFA’nın kafayı taktığı F.Bahçe’ye başta taraftar olayları olmak üzere her fırsatta ceza vermesi eleştirilecek.

Akşam