Podolski'ye 220 milyon euroluk sorumluluk

Podolski'ye 220 milyon euroluk sorumluluk

Vissel Kobe'nin sahibi Hiroshi Mikitani, bir kez daha gözünü Türkiye'ye çevirdi.

Beşiktaş'tan İlhan Mansız'ı alarak başlayan serüven, Galatasaray'dan Podolski ile sürdü. Alman yıldıza, 220 milyon euroluk sponsorluk anlaşması kadar büyük bir sorumluluk yüklendi.

Japon kulübünü 2004 yılında satın alan Rakuten şirketinin kurucusu ve CEO'su olan Mikitani, o yıl ilk iş olarak yine Türkiye'ye yönelmiş ve Beşiktaş'tan bir oyuncu almıştı.

İlhan hayal kırıklığı oldu 

Japonya ve Kore'nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda yıldızlaşan İlhan Mansız, milyarder işadamının Vissel Kobe'de yaptığı ilk transfer oldu. Mansız geçirdiği sakatlık nedeniyle Japon ekibinde fazla forma giyememiş ve hayal kırıklığı olmuştu. Yıllar sonra kulüp tarihinin en önemli transferini de Türkiye'den, bu kez Galatasaray'dan yaptı.

'Beklentilerimiz çok büyük'

Alman futbolcunun transferini değerlendiren Rakuten şirketinin sahibi, "Bir dünya yıldızını kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Podolski'nin uluslararası bir ünü var.  Köln, Bayern Munih, Arsenal, Inter ve Galatasaray gibi büyük takımlarda oynadı. Almaya ile dünya şampiyonu oldu. Liderlik vasıflarına sahip. Kendisinden çok büyük beklentilerimiz var. İnanıyoruz ki Vissel Kobe'ye J League'de önderlik edecek" dedi.

Barça ile dev anlaşma

Rakuten şirketi üç ay önce Barcelona ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Gelecek sezonun başından itibaren yürürlüğe girecek sponsorluk anlaşmasıyla birlikte, Katalan ekibi formasında bundan böyle bu firmanın ismini taşıyacak. Yılda 55 milyon eurodan toplam 220 milyon euroluk 4 yıllık anlaşmayla dünyaya açılmayı hedefleyen şirketin imzası, Manchester United'ın yıllık 70 milyon euroluk forma anlaşmasından sonra en pahalı ikinci forma sponsorluğu oldu. 

Podolski dünyaya tanıtacak

Lukas Podolski transferinde de benzer bir strateji izlendi. Mikitani'nin "Barcelona ile yaptığımız anlaşmanın yanı sıra Podolski transferi de Japonya'nın global futbol dünyasına açılmasında yeni bir pencere olacak" sözleri oyuncudan sahadaki performansı kadar, uluslararası ünüyle bir tanıtım görevlisi olarak yararlanılmak istendiğini de gözler önüne serdi.

'Tüm Japonya bu transfere sevindi'

Vissel Kobe Başkanı Kenichi Tanaka şunları söyledi: "Hem Vissel Kobe taraftarları hem de Japonya'nın dört bir yanından futbolseverler bu transfere sevindi. Herkes onun sahaya çıkacağı ilk maçı sabırsızlıkla bekliyor. Başarımızda kilit bir rol oynayacağından şüphemiz yok". 

Leandro'nun sakatlığı, süreci hızlandırdı

Lukas Podolski transferinin apar topar gerçekleşmesinde Japon ekibinde gerçekleşen bir sakatlığın önemli etkisi olduğu ortaya çıktı. J League'de yeni sezon geçen hafta başladı ve ilk maçlar oynandı. Vissel Kobe'nin Shimizu ile yaptığı maçta Brezilyalı forveti Leandro sakatlandı. 32 yaşındaki futbolcunun dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacağının ortaya çıkmasıyla Japon ekibi sarı-kırmızılı futbolcunun transferi için tekrar harekete geçti. Transfer gerçekleşti, ancak Alman yıldızın sezon bittiğinde yeni takımına katılabileceği şeklinde bir anlaşmaya varıldı. 

Üç formayı ona ayırdılar

J League'de yeni sezon başlarken Vissel Kobe'nin forma numaralarında bir detay dikkat çekti. Futbolda sıklıkla tercih edilen bir çok forma numarasının Japon ekibinde hiç bir futbolcuda olmadığı ortaya çıktı. 9, 10 ve 20 numaralı formalar boşta bırakıldı. 10 ve 20 numaralar Poldi'nin Alman Milli Takımı'nda, 9 ise Arsenal'deyken giydiği numaralar... Kobeli yöneticilerin, sezon ortasında takıma katılacak yıldızın bu üç numaradan bir tanesini giymek isteyebileceği düşüncesiyle bu formaları takımda hiç bir futbolcuya vermedikleri belirtildi.

Milliyet