Rasim Ozan Kütahyalı'ya 2 yıl hapis istemi

Rasim Ozan Kütahyalı'ya 2 yıl hapis istemi

Aziz Yıldırım - Rasim Ozan Kütahyalı davasında flaş gelişme...

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Kütahyalı hakkında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
 
YILDIRIM'IN SUÇ DUYURUSU ÜZERİNE BAŞLATILAN SORUŞTURMA
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Levent Kandemir tarafından hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın şikayet dilekçesi vererek Rasim Ozan Kütahyalı'nın 31 Ağustos 2015 tarihinde bir televizyon programında kendisine yönelik hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi. Kütahyalı'nın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı ancak ifadeye gelmeyip herhangi bir savunma da sunmadığı belirtilen iddianamede televizyon programına ait yayın kaydının bilirkişilerce incelenip rapor sunulduğu anlatıldı. 
 
"TERAZİNİN KİŞİLİK HAKLARINDAN YANA AĞIR BASTIĞI..."
 
Kütahyalı'nın konuşmalarının incelendiği belirtilen 3 sayfalık iddianamede, Kütahyalı'nın kaleci Rüştü'ye yönelik yapıldığı iddia edilen saldırının sorumlusunun Aziz Yıldırım olduğu yönündeki ifadelerine ilişkin somut bir verinin bulunmadığı kaydedildi. Kütahyalı'nın kullandığı bazı kelimelerin  eleştiri maksadını aştığı belirtilen iddianamede, "Bunun ifade özgürlüğü koruması altına giremeyeceği, hakaret ve sövme niteliğindeki sözcüklerin çıkarılması halinde de hedeflenen eleştirilerin yapılabileceği görülmektedir. İfade özgürlüğü ve kişilik hakları saldırı dengesinde terazinin kişilik haklarından yana daha ağır bastığı kanaatine varılmıştır" denildi. 
 
2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
 
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Aziz Yıldırım'a "Hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesi halinde Kütahyalı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA