Real Madrid'ten Fenerbahçe'ye

Real Madrid'ten Fenerbahçe'ye

Fenerbahçe, sol bekini İspanya'da buldu.

Fenerbahçe’de yeni sezon planlaması tamamen hazırlandı. UEFA ile yapılan anlaşma nedeniyle transferde en doğru adımları atmak zorunda olan sarı-lacivertlilerde, 5 bölge için bir liste oluşturuldu.

Buna göre takımla sözleşmesi ve kiralık dönemi biterek ayrılan 7 futbolcunun yerini doldurmak için alternatifler hemen belirlendi. 15 gün sonra sezonun açılışını yapacak olan Fenerbahçe’de hem Vitor Pereira’nın raporu hem de ekonomik şartlar göz önüne alındı.

İlk etapta Gökhan Gönül’ün yerine sağ bek ve Caner Erkin’in ayrılmasıyla bir sol bek düşünüldü. Barcelona’nın iki ismi Douglas ve Montoya isimleri öne çıkarıldı. Geçen sezonu Real Betis’te kiralık geçiren 25 yaşındaki Montoya ile prensip anlaşması bile yapıldı. Sol bek konusunda da ekonomik olarak sıkıntı yaşamak istemeyen sarı-lacivertliler, Real Madrid ile sözleşmesi biten Arvalo Arbeloa’yı gündeme aldı.

33 yaşındaki İspanyol yıldız, hem sağ bek hem de sol bek oynayabiliyor. Liverpool’da 2007-09 arası hep sol bek olan Arbeloa, Real Madrid’de de Marcelo’nun arkasında yedek beklemişti.

Bu sezon bitiminde takımdan ayrıldığını resmen açıklayan Arbeloa ile Panathinaikos ve Çin kulüplerinin de ilgilendiği belirtildi. Öte yandan, Real Madrid’in 21 yaşındaki sol beki Brezilyalı Abner de bir diğer alternatif olarak listede bekliyor.

Kupa avcısı Arbeloa

Fenerbahçe’de bonservisi elinde olması nedeniyle gündeme gelen Arvalo Arbeloa, kariyerinde birçok önemli kupa kazandı. Real Madrid ve İspanya Milli Takımı ile büyük başarılar elde eden 33 yaşındaki savunmacı, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kulüpler Kupası, 1 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Futbol Şampiyonası zaferlerini aldı.

Bölgeler hazır

Transfer döneminde temkinli ve doğru adımlar atmak zorunda olan sarı-lacivertliler, bütün bölgeleri hazırladı. Tek tek mevkiiler belirlenirken eksiklerin hemen doldurulması bekleniyor.

3 kiralık futbolcu Salih Uçan, Miroslav Stoch ve Emmanuel Emenike’nin kampa alınacağı diğer boş bölgelere isimler alınacağı aktarıldı. Luis Nani’nin ayrılması halinde bir kanat oyuncusu alınacağı, Diego’nun yerine bir oyun kurucu geleceği ve 2 ayrı stoper ile çalışmaların devam edeceği öğrenildi. Oyun kurucu konusunda Fenerbahçe’nin Hatem Ben Arfa konusunda çok istekli olduğu dile getirildi. Ben Arfa’nın yüksek maaşının tek engel olduğu ifade edildi.

Milliyet