Rıdvan Dilmen'den flaş iddia: ''Oğuzhan devre arasında...''

Rıdvan Dilmen'den flaş iddia: ''Oğuzhan devre arasında...''
Güncelleme:

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Teleset Mobilya Akhisarspor maçını değerlendirdi.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Teleset Mobilya Akhisarspor maçını değerlendirdi.
 
"Beşiktaş dağınık bir görüntü ortaya çiziyor"
Beşiktaş'ın belli bir oyun formatı var. Bu oyun formatının dışına çıktığı zaman Beşiktaş dağınık bir görüntü ortaya çiziyor. Tabii Porto maçından öncesi rotasyon doğaldır. Ancak Beşiktaş çıktığı 11 ile diyelim doğaldır. Ancak ikinci yarıya 4-4-2 ile başlayınca 4-2-4'e döndü sonra. Bu biraz yordu Beşiktaş'ı. İkinci bölgeye dönen topları aldığı için Akhisar takımı biraz gitti geldi oyuncular ve yoruldu. Oyunun sonunda tamamen yüklendiler ve 10 kişi kaldı rakip son 7 dakika dışında cılız sert hücum yapamadı Beşiktaş. Kora kor hani dönen topları alan Beşiktaş kuvvetli değildiler.

"7 dakika uzatma doğal"
7 dakika uzatmayı normal buluyorum. Andreas Beck gittikten sonra rakipsiz kalınca Gökhan Gönül idareli oynuyor. İlk yarıda hiç yoktu, sonlara doğru gelmeye başladı. Beşiktaş büyük önemli iki puan kaybetti. Hiç hesapta olmayan. Yoğun trafikte Başakehir, Trabzon hatta Gençlerbirliği oldu dersin ama bu maçta Beşiktaş'ın puan kaybedeceğini düşünmüyordum. Beşiktaş yeni transferleri kazanamadı. Daha önce yapılan transferlerden istediği katkıyı alıyordu. Artık Porto maçına bakacak 1 puan grup liderliğini garantiliyor. 
 
Şenol Güneş bu maçı kazanırım ama Porto maçı çok daha önemli. Oyuncular sadece maç konuşmasından itibaren sahaya geldiler. O coşkuyu artık göremiyoruz. Bu skor Salı'ya hiç yansımaz. Porto savunma arkasına çok iyi pas atan oyuncıular var. İnşallah kazanır ve grup lideri olarak çıkar.

Kırmızı kart yorumu
Beşiktaş yeteri kadar pozisyon buldu. Açıkcası Serkan Çınar'da yanlış attı Henrique'yi. Görmedi orada yardımcı oradan nasıl gördüyse anlamsız bir kırmızı kartla. Tabii rakip kırmızı kart görüp 10 kişi kalınca iyice yaslandılar. Bu kez kenarları sabırlı bir şekilde kullanıp orta yaptılar ama karambol oyunu oldu bu da Akhisar'ın işine geldi. Akhisar takımı çok iyi mücadele ederek bir puan aldı. 
 
Önündeki iki takım yarın oynuyor her skor yarayacaktır. Beşiktaş'ın en düşündürücüde üç maç üst üste evinde maç kazanamadı. Başakşehir, Trabzon hem de Akhisar maçlarını evinde kazanamadı. Bu maçlarda 3 maçta 3 puan desen kimse inanmazdı. 
 
Teknik direktörü ben bu anlamda eleştirmem. Bu maçı nasıl olsa yenerim diyordur Şenol hoca. Zorlu geçeceğini biliyordu ama oyuncuların daha fazla konsantre bir şekilde kazanacağını düşünüyordu. Hatta kenarda da 3 tane silahım var ki, ben Oğuzhan ile başlayıp Babel ile devam edip Cenk ile bitirir diye düşünüyordum. Hoca tersten başladı Cenk ile başladı Babel ile devam etti ve en son Oğuzhan ile.
 
Ama Oğuzhan'ı aldığında maç kopmuştu. Dolayısıyla arkadan ilk topları Medel'ten Oğuzhan aldı ve Akhisar sahasında kaldı top. Henrique'nin atılması aslında zamanda yetiyordu. 17 dakikalık bir süre vardı. Büyük bir kayıp. Hiç beklenmeyen. Başakşehir kaybedilebilir hatta Trabzon maçı. Ama Akhisar maçında hanesine mutlaka 3 puan yazmıştır Beşiktaş. Dolayısıyla geçen yıl ki ritminden Avrupa dışında daha geride olduğunu görüyoruz. 
 
Medel 4 kez ilk 11'de oynadı ve cezalı duruma düştü. Toplam 6 maçı var 4 maç oynadı dördünde sarı kart gördü ilk 11 oynadığı maçlarda. Bir de Tosic gördü haftaya ikisi de yok.

"Oğzuhan devre arasında gidiyor mu?"
Bu takım bütünlüğü Oğuzhan ile olan sezon başından beri bir şey var. Oğuzhan geçen yıl en iyi oyuncusuydu bu yıl çok oynamıyor takımında. Acaba Oğuzhan devre arası gidiyor mu? çünkü kriterlere uydurmak için mi yaptırdı diye düşünüyorum açıkcası. Bunu çok ve net söylüyorum belki de komplo teorisi kuruyorum ama bu geişmeler Oğuzhan'ı da etkilemiş olabilir. Oğuzhan'ın geleceği hepimiz için çok önemli tabii bizim kardeşimizdir o fakat o anlamdaysa 4-5 hafta sonra belli olur. Şu ana kadar da kontrat uzatmadılar yanılıyor olabilirim. Bu da Oğuzhan'ın takımdaki performansını da etkiliyor olabilir. 
 
Şimdi acaba Oğuzhan gidecek mi oynatmıyor hocası milli takım hocası oynatmaya başladı. Kendi hocası oynatırken hocası almamıştı. Şimdi kendisi oynatmıyor Lucescu oynatıyor. Tuhaf bir durum var. İnşallah yanılıyor olabilirim. Oğuzhan'ın kafası burda değil onu görüyoruz. Ya hocasıyla ya da genelde bir problemi olduğunu düşünebiliyorum. Tabii ki Tolgay formda iyi oynuyor. Talisca 'yı da kesemez ama Oğuzhan gittikçe iyiye gideceğine geçen sene 1.5 sene müthiş bir performans gösterdi bir bakıma birazda kaybedilmiş görülüyor. Muhtemelen hocada pek düşünmüyor görünüyor. 

Ajansspor

Seçiniz...