Riekerink'ten bir yenilik daha

Riekerink'ten bir yenilik daha

Hollandalı teknik adam tesislere Akıllı TV sistemini kurdurttu. Sakatlıkları azaltmak için ise stada kondisyon bisikletleri getirtti.

Galatasaray'da yaşanan değişimde başrolü oynayan Jan Olde Riekerink hem Florya Metin Oktay Tesisleri hem de Türk Telekom Arena’da önemli iki değişikliğe imza attı.

İlk olarak uzun süre oyuncuların maç görüntülerini izleyerek analiz yapılmasının yararlı olmadığını gören Hollandalı çalıştırıcı ‘Akıllı TV’ sistemine geçiş yaptı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yer alan kamp otelinin içinde bulunan ve oyun alanının arka bölümündeki toplantı yerinin elden geçirilmesini istedi. Buraya anfi sistemini kurduran ve tüm takımın kendisini rahat görmesini sağlayan Riekerink, TV programlarında da kullanılan Akıllı TV ile maç analizleri yapmaya başladı.

Oyuncuların maç içindeki hatalarını Akıllı TV’de gösteren ve kimin nerde durup, atağa karşı nasıl düzen almaları gerektiğini bir bir gösteren Riekerink takımın dikkatini de daha çok üzerinde topladı.

ZAMANDAN TASARRUF

Fanatik'in haberine göre; Hollandalı çalıştırıcının bir diğer hamlesi ise Arena’da oldu. Soyunma odasının arkasındaki yemek bölümünü değiştiren Riekerink buraya kondisyon bisikletleri getirtti. Deneyimli teknik adam adale sakatlıklarının aza inmesini sağlayan bu yöntem ile hem maç öncesinde hem de devre arasında oyuncuların ısınmalarını kolaylaştırdı. G.Saraylı oyuncular artık maç toplantılarında bile hocalarını dinlerken bisiklet üzerinde ısınıp zamandan da tasarruf ediyorlar.

ÖZBEK HEMEN YAPTIRDI!

Teknik direktör Riekerink’in hem Florya hem de Arena’daki istekleri ise ilk olarak başkanın kulağına gitti! Başkan Dursun Özbek, Hollandalı çalıştırıcının kulübün her detayı ile yakından ilgilenmesi ile mutlu olurken hemen isteklere onay verdi ve bir an önce yapılmasını sağladı.