Rüya gibi para, 26 milyon euro

Rüya gibi para, 26 milyon euro

Beşiktaş, Demba Ba ve Gökhan Töre'yi satarak rahat bir nefes almanın hesaplarını yapıyor.

Shangai Shenhua ile 14 milyon euro bonservis karşılığında el sıkışan Kartal, Senegalli golcüyle de anlaşmaya çok yaklaştı. Siyah-beyazlılar, Atletico Madrid’in yanı sıra Bilic’in yeni takımı West Ham’ın talip olduğu Gökhan’ı 12 milyon euroya satarsa kasasına tam 26 milyon euro koyacak.

Kartal’da, Demba Ba ve Gökhan Töre konusunda hareketli günler yaşanıyor. Senegalli golcüyü 14 milyon euro karşılığında Çin’in Shangai Shenheu takımına göndermeye hazırlanan siyah-beyazlılar, Gökhan Töre için de Avrupa’nın önemli kulüpleriyle başlatılan pazarlıkları sürdürüyor.

Çin’e gitmeye soğuk bakmasına rağmen Shangai Shenheu takımının cazip teklifini kabul eden Demba Ba son anda aksilik çıkmazsa, Didier Drogba’dan sonra bu kulüpte forma giyecek ikinci Chelsea’li golcü olacak. Beşiktaş Yönetimi ile hem kendisinin hem de menajerlerinin komisyonları üzerinde görüşen Senegalli futbolcu, küçük detaylar çözüldüğünde Çin kulübüyle resmi sözleşme imzalayacak.

Slaven Bilic peşinde

İngiltere’ye geri dönmenin planlarını yapmasına rağmen Shangai Shenheu takımının yıllık 6.5 milyon euroluk müthiş teklifi karşısında adeta çaresiz kalan Demba Ba bu fırsatı kaçırmadı. Henüz resmi imzalar atılmamış olsa da başarılı oyuncunun evindeki eşyaları bile toplattırdığı iddia edildi.

Beşiktaş’ta, Demba Ba’dan sonra en yüksek teklifi alması beklenen Gökhan Töre’ye ilk olarak Atletico Madrid kanca atmıştı. 7 milyon euro civarında bir bonservisi Töre için gözden çıkarmaya hazırlanan İspanyol kulübünün en önemli rakibi ise Slaven Bilic oldu. West Ham United ile anlaşan Beşiktaş’ın eski hocasının, Gökhan Töre’yi kadrosunda görmek istediği aktarıldı. Siyah-beyazlılar, İtalyan ekibi Inter’in de gündeminde olan milli oyuncuyu 12 milyon euro karşılığında elden çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Kartal, Demba Ba’yı 14, Töre’yi 12 milyon euroya satarsa kasasına tam 26 milyon euro koymayı başararak mali açıdan bir hayli rahatlayacak.

Milliyet