Sabri'ye kadro dışı tehdidi

Sabri'ye kadro dışı tehdidi

Sabri Sarıoğlu için müthiş bir iddia ortaya atıldı...

Galatasaraylı futbolcuyla kampta konuşan teknik direktör Denizli, yönetimin düşüncesini iletti. Sabri de “Eğer benim için bu uygun görüldüyse kabul ediyorum” dedi. Tecrübeli oyuncu teklifi kabul etmese kadro dışı kalacaktı.

Galatasaray, sözleşmesinin otomatik olarak uzamasına bir maç kala Sabri Sarıoğlu ile anlaştı ve bu maddeyi feshetti. “Karşılıklı” olarak duyurulan bu fesih aslında çok da gönüllü olmadı.
Sezon başında 1+1 yıl olarak yenilenen sözleşmesindeki otomatik olarak uzama opsiyonuna göre Sabri, dün oynadığı karşılaşmayla bu hakkı otomatik olarak kazanacaktı. Tecrübeli futbolcuyla önceki gece kampta konuşan teknik direktör Mustafa Denizli’nin konuyu Sabri’ye aktardığı öğrenildi.
Sarı-kırmızılı oyuncunun, Denizli’ye olumlu yanıt vererek, “Eğer benim için bu uygun görüldüyse kabul ediyorum” dediği belirtildi. Sabri’nin yönetimin bu teklifini kabul etmemesi durumunda kadro dışı bırakılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Galatasaray Yönetimi’nin Sabri ile ilgili aldığı bu kararda iki unsurun etkili olduğu belirlendi. Bunların ilki, UEFA Finansal Fair Play sıkıntısı ve Sabri’nin yeni sözleşmeyle ücretinin artması... Tecrübeli futbolcunun yeni mukaveledeki senelik ücreti 4.8 milyon liraya çıkmıştı. Ayrıca maç başı olarak da 45 bin lira alan Sabri, primlerle beraber ekstradan 600 bin lira daha kazanacaktı.

İki asistle cevap
İkinci  önemli etken de, sosyal medyadan gelen tepki... Umut Bulut’un sözleşmesinin yenilenmesi sonrasında büyük tepki alan Galatasaray Yönetimi, Sabri için artan eleştirileri de gözönünde bulundurarak bu kararı aldı.

Tribünlerden büyük eleştiri alan Sabri, dün iki gole de katkı sağlayınca, taraftarlara imalı bir bakış fırlattı ve en iyi cevabı verdi.

Milliyet