Şenol Güneş'le yeniden doğdular

Şenol Güneş'le yeniden doğdular

Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Jose Sosa, Şenol Güneş yönetiminde adeta yeniden doğdu.

Kartal’ın başarısında çok büyük pay sahibi olan üç oyuncudan Gomez 19 golle yıldızlaşırken, Bayern Münih’ten sonra en iyi dönemine imza attı. Quaresma, Avrupa’daki başarısız Chelsea, Barcelona ve Inter denemelerinin ardından ikinci Beşiktaş döneminde Güneş ile ayağa kalktı. Sosa ise 8 asistle vitrine çıktı.

Süper Lig’de liderlik koltuğuna yeniden kurulan Kartal üç yıldızıyla kanatlandı. Bir dönem Avrupa’da adlarından sıkça söz ettiren ancak son yıllarda hızlı bir düşüş yaşayan Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Jose Sosa, Şenol Güneş ile adeta yeniden doğdu.

Gomez golleriyle lige damgasını vururken, Sosa ve Quaresma asistleriyle öne çıktı. Fioretina’da geçen 2 yılda 47 maçta 14 gol atabilen Alman yıldız, siyah-beyazlı formayla ligdeki 25 maçta 19 gol buldu. 33 resmi maçta görev yapan Gomez toplamda 21 gol kaydetti. 30 yaşındaki forvet bu performansıyla 2011-2012 sezonunda Bayern Münih’te zirve yaptığı döneme geri döndü. Gomez, Jupp Heynckes’ten sonra en iyi formunu Şenol Güneş ile gösterdi.

Ricardo Quaresma da Avrupa’daki başarısız Chelsea, Barcelona ve Inter denemelerinin ardından ikinci Beşiktaş döneminde Güneş ile ayağa kalktı. Şenol hoca ile 31 maçta 4 gol, 7 asiste ulaşan Quaresma özellikle ligin ikinci yarısında 4 haftada 4 asiste ulaştı. Portekizli oyuncu ligdeki 5 asistin 4’ünü Gomez’e servis etti.

Jose Sosa ise Bayern Münih, Napoli ve Atletico Madrid’de beklenen seviyeye gelememiş ve Arjantin’e dönmek zorunda kalmıştı. İkinci Avrupa seferine Beşiktaş ile açılan Sosa, Şenol Güneş ile ligin en iyi duran top kullanan oyuncusu oldu. Ligde 8 asistle zirvede bulunan Arjantinli, toplamda 7 gol, 10 asistle elde edilen başarılı sonuçlara ciddi katkı yaptı.

Almanya’nın büyükelçisi!

Alman basını, Mario Gomez’i ülke tarihinin en iyi 10 lejyoner futbolcusundan biri olarak gösterdi. Yurt dışında Almanya’yı en iyi temsil edenler listesinde Oliver Bierhoff, Ottmar Hitzfeld, Zickler ve Karl-Heinz Rummenigge gibi ünlü isimlerle anılan Gomez için, “Bayern’in eski golcüsü Beşiktaş’taki ilk yılında şampiyonluğa gidiyor. Gomez bu şampiyonluk yarışında büyük bir öneme sahip. Şimdiden 19 gole ulaşıp, kulüp tarihinin en golcü yabancısı oldu” yorumu yapıldı.