Sezonun en hırçın takımı Beşiktaş

Sezonun en hırçın takımı Beşiktaş

Siyah-beyazlılar, 10 kezle ligin en çok kırmızı kart gören ekibi oldu. "Kara Kartallar"da 3 kırmızı kartla başı çeken Pedro Franco, ligi sarı kart görmeden tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015  sezonunu üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş'ta futbolcular, 34 haftalık periyotta  10 kez kırmızı kartla cezalandırılırken, bu alanda ligin zirvesinde yer aldılar.
 
Siyah-beyazlılar,  2014-2015 sezonunda son yılların en "hırçın"  dönemlerinden birini geçirdi. Beşiktaş, 34 haftalık periyotta toplamda 10 kırmızı  ve 70 sarı kart gördü.
 
 Ligin en fazla kırmızı kart gören takımı olan "Kara Kartallar",  2004-2005 ve 2011-2012 sezonlarındaki kart sayısını yakalayarak, lig tarihindeki  kulüp rekorunu da egale etti.
 
Beşiktaş, son olarak 1993-1994 sezonunu kırmızı kart görmeden  noktalamıştı.
 
28 haftada 10 kırmızı kart 
 
Beşiktaş, bu sezon gördüğü 10 kırmızı karta ligin 28. haftasında  ulaşırken, son 6 karşılaşmayı 11 kişiyle tamamladı. İlk kırmızı kartını ligin 7. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri  Erciyesspor deplasmanında gören siyah-beyazlılar, bu sezon 16 hafta oynanan ligin  ilk yarısında 7 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.
 
Beşiktaş, 8. haftadaki Fenerbahçe, 11. haftadaki Kardemir Karabükspor,  15. haftadaki Torku Konyaspor ve 16. haftadaki Galatasaray mücadelelerini 10, 9.  haftadaki İstanbul Başakşehir maçını ise 9 kişi bitirdi.
 
Siyah-beyazlılar, ligin ikinci yarısında da 17. haftadaki  Gençlerbirliği, 22. haftadaki Balıkesirspor ve 28. haftadaki Kardemir Karabükspor  karşılaşmalarında birer kırmızı kart gördü.
 
En çok kırmızı kart gören futbolcu Pedro Franco 
 
Beşiktaş'ta bu sezon en çok kırmızı kart gören futbolcu Pedro Franco  oldu. Ligde 21 kez siyah-beyazlı formayı terleten Kolombiyalı futbolcu, 3  kez kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
 
Pedro Franco, 9. haftadaki İstanbul Başakşehir, 17. haftada oynanan  Gençlerbirliği ve 22. hafta mücadelesindeki Balıkesirspor maçlarında kırmızı kart  görerek takımını sahada eksik bırakmıştı.
 
Siyah-beyazlılarda Olcay Şahan, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Veli  Kavlak, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Necip Uysal da bu sezon birer kez  kırmızı kartla cezalandırıldı.
 
Kırmızı kartlı 3 futbolcu sarı kart görmedi 
 
Beşiktaş'ta kırmızı kart gören futbolculardan 3'ü, bu sezonu sarı kart  görmeden tamamladı. Siyah-beyazlılarda en fazla kırmızı kart gören Pedro Franco'nun yanı  sıra birer kez kırmızı kartla cezalandırılan Atiba Hutchinson ve Mustafa  Pektemek, sezonu sarı kart görmeden bitirdi.
 
En fazla sarı kart gören futbolcu Veli Kavlak 
 
Beşiktaş'ta bu sezon en fazla sarı kart gören futbolcu Veli Kavlak  oldu. Sakatlığı nedeniyle ligin son haftalarında takımını yalnız bırakan  siyah-beyazlı futbolcu, bu sezon görev yaptığı 22 maçta 8 kez sarı kartla  cezalandırıldı.
 
Beşiktaş'ın 2-0 yenildiği Galatasaray derbisinde kırmızı kart da gören  Veli Kavlak, siyah-beyazlı ekibin bu sezonki en "hırçın" futbolcularının başında  bulunuyor.
 
"Kara Kartallar"da sezon boyunca, Ersan Adem Gülüm ve Ramon Motta  7'şer, Gökhan Töre ve Serdar Kurtuluş 5'er, Demba Ba, Necip Uysal ve Oğuzhan  Özyakup 4'er, Jose Sosa, Tolga Zengin, Kerim Frei, İsmail Köybaşı ve Atınç Nukan  3'er, Tomas Sivok, Olcay Şahan, Tolgay Arslan, ve Daniel Opare 2'şer, Cenk Gönen,  Günay Güvenç ve Cenk Tosun da birer kez sarı kart gördü.
 
Beşiktaş'ın Ankara Osmanlı Stadı'nda Gençlerbirliği ile oynadığı ve  2-1 kazandığı 34. hafta maçında, bu sezon ligde ilk kez siyah-beyazlı formayı  giyen Uğur Boral ve Alexander Milosevic, siyah-beyazlı takımda sezonu kart  görmeden tamamlayan iki futbolcu oldu. Gençlerbirliği karşısında Uğur Boral 24,  Milosevic de 4 dakika forma şansı bulmuştu.