Şike davasından sonra Fenerbahçe'ye bir müjde daha

Şike davasından sonra Fenerbahçe'ye bir müjde daha
Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü'nün, hukuka aykırı şekilde fark faturası ödettiği iddiasıyla İSKİ’ye açtığı davanın sonucu belli oldu. Mahkeme, 4 faturada 500 lira fazladan tahsilat yapıldığını tespit etti ve paranın faiziyle geri ödenmesine karar verdi.

Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu hakkında şike davasında verilen beraat kararları Yargıtay 5. Dairesi tarafından onanmış ve Sarı-lacivertli kulüpte karar sevinçle karşılanmıştı.

Kanarya'ya bir iyi haber de İSKİ'ye açtığı davadan geldi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, Fenerbahçe'nin İSKİ'ye açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme, 4 faturada 500 lira fazladan tahsilat yapıldığını tespit etti ve paranın faiziyle geri ödenmesini kararlaştırdı.

İSKİ, faturanın açıklama kısmına; "TC Sayıştay Başkanlığı'nın 2017 yılı incelemelerinde tarafınıza eksik tahakkuk (yerine gelme, gerçekleşme) yapıldığı belirtilmiş olup, eksik olan miktar faturanıza yansıtılmıştır" ifadelerini yazdı.

Fenerbahçe İstanbul Asliye Mahkemesi'ne başvurdu ve 4 faturada ödenen 247 bin 114TL'nin iptal edilmesini istedi.

Dilekçede "Kamu yararına hizmet gören dernek statüsündeki kulübün ticari işletmelerden farkı olarak, İSKİ Kanunu ve Yönetmelik'te belirlenmiş sınırlar çerçevesinde konut tarifesinin en alt nedenlerle İSKİ'nin hiçbir hukuki temele dayanmadan tahsil ettiği fark fatura tutarının kulübe iadesini istiyoruz. Şimdiye kadar ödenen 4 adet fatura bedelinin fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 500 liranın davalı İSKİ'den tahsilini istiyoruz" denildi.

İSKİ ise işlemin mevzuata, adalete ve hakkaniyet ölçülerine uygun olduğunu dile getirmiş, davanın reddini talep etmişti.