Şişme kadın rezaletine dava !

Şişme kadın rezaletine dava !

Derbi maç öncesinde şişme kadına Galatasaray formayı giydirip ateşe veren taraftara dava açıldı.

Sezonun ilk yarısında oynanan derbi öncesinde Galatasaray forması giydirdiği şişme kadını ateşe vererek sosyal medyada büyük tepki çeken Serdar Murat E.’ye dava açıldı. Sanığın 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

FENERBAHÇE ile Galatasaray arasında 25 Ekim 2015’te oynanan maç öncesinde, bir restoranın önünde üzerine Galatasaray forması giydirilmiş şişme kadını ateşe verip aşağılayıcı tezahüratlarda bulunduğu gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarı Serdar Murat E. (27) hakkında dava açıldı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla açılan davada Cinsel Suçlarla Mücadele Derneği de şikâyetçi oldu. Şüpheli Serdar Murat E., yanında poşetle rakip takım atkısı ve bayrağı getirdiğini belirtti. 

‘BEN BAYRAK YAKTIM’
Maç öncesi bunları meşale ile yaktığını ve kendi takımı lehine tezahüratta bulunduğunu da ifade eden Serdar Murat E., “Ben sadece Galatasaray bayrağı yaktım. Çekim açısından dolayı o sırada demir parmaklıklarda asılı olan şişme kadın yakılıyor gibi görünmüş. Şişme kadının benimle ilgisi yok” dedi. Şüphelinin arkadaşlarından Yücel Y. ise eylemin kadınlara yönelik aşağılayıcı davranış olduğunu o atmosferde düşünmediklerini dile getirdi. Görüntüleri inceleyen bilirkişinin raporunu da göz önüne alan Savcı Sıddık Çinko, şüpheli hakkında, ‘Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’a dayanarak 3 aydan 1 yıla ve ‘Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak’ suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar olmak üzere toplam 9 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

'DÜŞÜNEMEDİK'
Şüphelinin tanık olarak ifade veren arkadaşı Cüneyt A., Serdar Murat E.’nin, yanında getirdiği şişme kadına 10 numaralı Galatasaray formasını giydirdiğini, demirlere bağlayıp dalga geçtiğini doğruladı. Amaçlarının Galatasaray’ı küçük düşürmek olduğunu da ifade eden Cüneyt A., “Serdar olayı kadınların aşağılanması gibi düşünmedi” dedi.

Hürriyet