Sivas-Bursa 9.kez

Sivas-Bursa 9.kez

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile Bursaspor, yarın 9. kez karşı karşıya gelecek.

Önceki 2 sezonda şampiyonluğu kovalayan Sivasspor, ligin son şampiyonu Bursaspor'u yarın saat 21.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda konuk edecek. Süper Lig'de ilk kez 2006-2007 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında bugüne dek oynanan 8 maçın 5'inden Sivasspor, 2'sinden Bursaspor galibiyetle ayrılırken; 1 karşılaşma eşitlikle sona erdi. İki ekip arasındaki son 2 maçı da Bursaspor kazandı. Sivasspor iç sahada rakibi ile yaptığı 4 maçın 3'ünden galip, 1'inden ise yenik ayrıldı.

2006-2007 sezonundaki iki maçı 3-1'lik skorlarla kazanan Sivasspor, 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçtan 3-2, ikinci yarısında Bursa'da oynanan karşılaşmadan ise 1-0 galip ayrılmayı başardı.

2008-2009 sezonunun ilk yarısında Bursaspor'u Sivas'ta 3-1 yenmeyi başaran Sivasspor, aynı sezonun ikinci yarısında Bursa'da oynanan karşılaşmada ise rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Sivasspor, geçen sezonun ilk yarısında Sivas'ta 3-1 yenildiği rakibine, dış sahada da 3-0 mağlup oldu.

Geride kalan 8 maçta rakibinin filelerine 15 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 12 gol gördü.

Sivasspor, ayrıca geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Bursaspor'a deplasmanda 4-0 mağlup olmuştu.

Son yıllardaki başarılarıyla futbol kamuoyunun takdirini kazanan iki ekip arasındaki maçı, hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un yapacağı maçta, Suat Arslanboğa da dördüncü hakem olarak görev alacak.
''Anadolu derbisi'' olarak nitelendirilen maça, futbolseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Bursaspor'u tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile Sivasspor'un geçen sezon ligde kalmasını sağlayan teknik adam Mesut Bakkal'ın yarınki taktik savaşının sonucu merakla bekleniyor.