Sivasspor - Trabzonspor: 1-2

Sivasspor - Trabzonspor: 1-2
Güncelleme:

Trabzonspor, Sivasspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek bu sezon ilk deplasman galibiyetini aldı.

Süper Lig’in 13. haftasında Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor’u deplasmanda 2-1 mağlup. Burak Yılmaz’la öne geçen Trabzonspor, eski futbolcusu Muhammet Demir’in golüne engel olamadı. Maçın son bölümünde sahneye çıkan Okay Yokuşlu, yaptığı kafa vuruşu ile Trabzonspor’a üç puanı getiren golü attı.

Rıza Çalımbay’ın takımın başına geçmesinden sonra toparlanma sinyalleri veren Trabzonspor, geçtiğimiz hafta son dakika golü ile aldığı üç puanın morali ile çıktı Demir Grup Sivasspor maçına… Osmanlıspor maçında iyi iş çıkaran Burak Yılmaz – Dame Doye ikilisini zorlu deplasmanda da kullanan Rıza Çalımbay, bu kez beklediği verimi alamadı. Orta sahayı rakibine veren Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor’un hızlı hücumlarını engelleyemezken, net pozisyon bulmaktan da uzaktı. Trabzonspor’u iyi analiz eden Samet Aybaba, rakibine uzun süre pozisyon vermedi.

İlk yarım saatte gelen karşılıklı gollerden sonra daha çok orta saha mücadelesi olarak geçen karşılaşmada etkili görünen taraf Demir Grup Sivasspor’du… Trabzonspor’a net fırsat vermeyen ev sahibi ekip, hızlı hücumlarla da etkili olmaya çalıştı. Ancak final paslarında yapılan hatalar, Demir Grup Sivasspor’un da pozisyon bulmasını engelledi. Uzaktan şutlarla geçilen maçın son 10 dakikasına girildiğinde ise pozisyon sayısı arttı.

Sivasspor - Trabzonspor: 1-2 - Resim : 1

Oyuna Abdülkadir Ömür’ü de alan Rıza Çalımbay, gol için tüm kozlarını oynarken, Demir Grup Sivasspor orta sahayı çabuk geçmeye başladı. Bir o kalede bir bu kalede geçen son 10 dakikada golü Trabzonspor buldu. 75 dakika kanatta kaybolan Yusuf Yazıcı’nın orta alana geçmesi ile hareketlenen Trabzonspor, gol için saldırmaya başladı. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Okay Yokuşlu, attığı golle takımını öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor’un bu sezon süren 6 maçlık deplasman galibiyeti hasreti sona ermiş oldu.

Bu galibiyetle ligde üst üste ikinci 3 puanını alan Trabzonspor, 19 puana ulaşarak 8. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta fenerbahçe’ye kaybeden Demir Grup Sivasspor ise Trabzonspor’a da mağlup olarak yine 19 puanla 9. sırada yer aldı.

Seçiniz...