Skandal açıklama Fenerbahçe'yi şok etti !

Skandal açıklama Fenerbahçe'yi şok etti !
Güncelleme:

Hollanda Futbol Federasyonu'nun 'Fenerbahçe kupadan elenir elenmez Advocaat görevine başlayacak açıklaması' sarı lacivertli yönetimi şaşkına çevirdi.

Hollanda Federasyonu’nun, Dirk Advocaat’ın sarı-lacivertli takımın kupadan elenmesiyle görevine başlayacağını duyurması şok etkisi yarattı. Tecrübeli çalıştırıcıya böyle bir şey olup olmadığını soran Fenerbahçeli idareciler, ‘Nereden çıktı bu. Yapılan açıklama doğru değil’ cevabını alınca rahatladı.

Hollanda Futbol Federasyonu dün yaptığı açıklamada Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat ile anlaşmaya vardıklarını ifade etti. İlk açıklamada ayrıca tecrübeli çalıştırıcının göreve ne zaman başlayacağıyla ilgili olarak detaylara da yer verildi.

Buna göre Advocaat’ın, Fenerbahçe’nin 17 Mayıs’ta Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmesi durumunda göreve başlayacağı bilgisi resmi olarak paylaşıldı. Ancak Hollandalı teknik adamın sarı-lacivertli takımla sözleşmesinin 4 Haziran’da sona eriyor olması kafalarda büyük soru işareti bıraktı. Çünkü Fenerbahçe Yönetimi hocaya Süper Lig’de 4 Haziran’da oynanacak son maça kadar görevinin başında kalacağını ifade etmişti.

Hollanda’dan böyle bir açıklamanın gelmesi yönetimde büyük bir şaşkınlık yarattı ve bu durum hemen Advocaat’a soruldu. Hollandalı teknik adam, “Nereden çıktı bu?” diyerek sözleşme detaylarının doğru olmadığını ifade etti. Advocaat daha sonra ise Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri ile temasa geçti. Ardından federasyon ilk açıklamasını düzelterek sarı-lacivertli teknik adamın Fenerbahçe’deki sözleşmesi bitikten sonra görev başlayacağını duyurdu.

Ancak yaşanan bu durum farklı bir iddiayı gündeme getirdi. Hollandalı teknik adamın federasyon ile yaptığı görüşmelerde takımın kupadan elenmesi durumunda erken ayrılma ihtimali üzerinde durulmuş olabileceği belirtildi. Federasyonun da ilk açıklamayı buna göre yapma ihtimali olduğuna vurgu yapıldı.

Milliyet