Sözleşmesindeki bilinmeyenler ortaya çıktı

Sözleşmesindeki bilinmeyenler ortaya çıktı

Alman futbolcu; Fiorentina'dan kiralanmadı, bonservisiyle alındı.

Gomez'i isteyenler, Beşiktaş'ın kapısını çalmak zorunda. 30 yaşındaki yıldız isterse, sözleşmesindeki özel maddeyle Fiorentina'ya geri dönebilir

Performansıyla yeniden Alman Milli Takımı'na seçilen Mario Gomez'in sözleşmesindeki bilinmeyenleri açıklıyoruz.
 
Alman Panzeri Mario Gomez'in yıldızı Beşiktaş'la yeniden parlıyor… 30 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı formayla 15 maçta attığı 9 golle Alman Milli Takımı'nın kapılarının yeniden kendisine açılmasını sağladı… Gomez'in, Bayern Münih'ten 15.5 milyon Euro'ya Fiorentina'ya transferi İtalya'da büyük ses getirmiş ancak planlar tutmamıştı. Uyuşmazlık ve üstüne yaşanan sakatlıklar Fiorentina ile Gomez arasında mutsuzluğa neden olan bir süreci beraberinde getirince, Fiorentina çareyi Gomez'i satmakta bulmuştu… Aralarında Galatasaray'ın da bulunduğu taliplere kapı 9 milyon Euro bonservis bedeliyle açıldı ancak Beşiktaş, dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları'nın ve Başkan Fikret Orman'ın kararlı ve akıllı stratejisi ile transferi Beşiktaş lehine sonuçlandırmayı bilmişti. Müthiş performansıyla hem Alman yıldız hem de siyah-beyazlı kulüp dikkatleri üzerine çekti. Gomez, Manchester United, Barcelona gibi büyük kulüplerin de radarına girince "Kiralık alındığı" söylenen Gomez'in, sözleşme şartları yeniden merak uyandırdı.
 
İşte 7 madede Mario Gomez'in transferindeki bilinmeyenler:
 
1-Fiorentina 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Gomez'le "Sakatlık süreci ve sonrasında 11'de kullanamıyoruz, ücreti de dengeleri bozuyor" diyerek yollarını ayırma kararı aldı. 15.5 milyon Euro'ya aldığı futbolcuya 9 milyon Euro bonservis bedeli istedi. Çünkü Gomez'e yıllık 5.5, kalan 2 yıl için 11 milyon Euro ödeyecek olan İtalyan kulübü, iki yıllık süreyi tamamlaması halinde vergiler dahil 22 milyon Euro'luk bir yükün altına girecekti.
 
2- Gomez'i isteyenler arasında G.Saray da vardı ancak sarı-kırmızılılar 9 milyon Euro'yu duyunca geri çekildi. Beşiktaş Erdal Torunoğulları ve Fikret Orman ile ısrarcı davrandı. 22 milyonluk maliyet üzerinden strateji geliştirildi. Fiorentina ile yapılan görüşmelerde "Sizi ağır bir mali yükten kurtaracağız" vurgusu yapıldı. Oyuncu ve kulüple eşzamanlı görüşmeler yürütüldü. Gomez'in menajeri ve Özkan Doğan ile Ahmet Bulut'la ilişkilerden faydalanıldı.
 
3-Fiorentina, çok yönlü baskı kuran Beşiktaş'a "Evet" demek zorunda kaldı. Sembolik bir bonservis bedeliyle 30 yaşındaki Alman yıldızı, Beşiktaş'a verdi. Ancak özel centilmenlik anlaşmasıyla bonservisi eline alan Beşiktaş, Gomez'le 2+1 (opsiyon Beşiktaş'ta olmak üzere) 3 yıllık anlaşma imzaladı. Gomez'in Beşiktaş kampında basın karşısına çıktığı ilk röportajındaki "Beşiktaş'ta jübile yapmak istiyorum" vurgusu 3 yıllık anlaşmanın ipuçlarını aslında veriyordu.
 
4-Fiorentina'nın iyi niyetli yaklaşımını saygıyla karşılayan ve muhatabını kamuoyunda zorda bırakmak istemeyen Beşiktaş, kağıt üstünde İtalyanlar'ı unutmadı. Sözleşmeye göre Gomez'i isteyen bir kulüp Beşiktaş'ın kapısını çalmak ve bonservis ödemek zorunda ancak Gomez "Fiorentina'ya dönmek istiyorum" derse öncelik Mor Menekşeler'in.
 
5-Türkiye'deki terör olayları ve Beşiktaş'ta mutsuz olma ihtimali nedeniyle Mario Gomez tarafından sözleşmeye, "Beşiktaş'ta mutlu olamazsa 1 yılın sonunda bedelsiz sadece Fiorentina'ya geri dönebilir" maddesi koyuldu. Bu ihtimal madde nedeniyle sözleşmeye 2016 başı itibariyle "kiralık" opsiyonu konuldu. "Başka kulüpler isterse Beşiktaş bonservis hakkını elinde bulunduruyor.
 
6-Fiorentina'ya dönme opsiyonu İtalyan kulübüne değil Gomez'e ait. Hiç kimse Gomez'in mutsuz ayrıldığı Fiorentina'ya döneceğini düşünmüyor. Beşiktaş yönetimi "Her ihtimali düşünerek Alman yıldızı Fiorentina'ya dönmek ister, Fiorentina da bu oyuncuyu kendi üzerinden satmak ister" ihtimalinini de düşünerek "Beşiktaş yüzde 50 pay alır!" opsiyonunu sözleşmeye koydurdu.
 
7- Orman ve Torunoğulları'nın yürüttüğü bu transfer Beşiktaş için büyük bir başarı öyküsü. Gomez'i 15.5 milyon Euro'ya transfer eden Fiorentina'dan sembolik bir parayla bonservisini almanın yanında, yıllık 5.5 milyon Euro kazanan Gomez'i 3.5 milyon Euro'ya ikna etti. Siyah-beyazlılar 13 milyon Euro'ya sattığı Demba Ba'nın ücretiyle Gomez'in 3 yıllık parasını karşıladığı gibi artı 2.5 milyon Euro kar ederek Gomez'in satış haklarını elinde bulundurmasının keyfini sürüyor.
 
Sabah