Statlara ne kadar seyirci alınacağı belli oldu

Statlara ne kadar seyirci alınacağı belli oldu
Güncelleme:

Yeni tip korona virüs sürecinde bugün itibarıyla normalleşme adımları atıldı ve yasaklar kalktı. Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda maçlara stat kapasitelerinin yüzde 50'si oranında seyirci alınacağını açıkladı.

Korona virüs tedbirleri alınarak seyircili oynanacağı açıklanan futbol müsabakalarına ne kadar taraftar alınacağı merak konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu, statların kapasitesinin yüzde 50'si oranında tribünlere seyirci alınmasına karar verdi.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da spor müsabakalarının, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabileceğini açıklamıştı.

TFF'DEN AÇIKLAMA

İşte TFF'den bugün yapılan resmi açıklama:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Riva’da yaptığı toplantıda 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalarda, stadyum kapasitelerinin %50’si oranında seyirci alınmasına, ayrıca localara tüm kapasitesi oranında seyirci alınmasına karar vermiştir.

Normalleşme süreci kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmeler sonucunda alınan karar gereğince, deplasman takımları için aynı kural geçerli olacaktır.

Uygulamaların tüm detayları, TFF Sağlık Kurulu’nun Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sürdürdüğü istişareler sonucunda ayrıca ilan edilecektir."